Almanya Kupası'nda Borussia Dortmund finale yükseldi

- Yarı finalde Bayern Münih'i 3-2 mağlup eden Borussia Dortmund, finalde Eintracht Frankfurt'un rakibi oldu


BERLİN (AA) - Almanya Kupası yarı final karşılaşmasında deplasmanda Bayern Münih'i 3-2 yenen Borussia Dortmund finale yükseldi.

Münih Allianz Arena'da oynanan ve 75 bin seyircinin izlediği müsabakada Dortmund temsilcisi 19. dakikada Marco Reus'un attığı golle 1-0 öne geçti. Buna 28. dakikada Javi Martinez ve 41. dakikada Mats Hummels ile bulduğu gollerle cevap veren Bayern Münih, soyunma odasına 2-1 üstün gitti.

Maçın ikinci yarısında daha ofansif bir futbol sergileyen Borussia Dortmund 69. dakikada Pierre-Emerick Aubameyang ve 74. dakikada Ousmane Dembele'nin golleriyle karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle Almanya Kupası'nda finale yükselen sarı-siyahlılar üst üste 4. kez finale çıkma başarısını gösterdi.

Borussia Dortmund, 27 Mayıs'ta Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak finalde, dün Borussia Mönchengladbach'ı penaltı atışları sonucu 8-7 mağlup eden Eintracht Frankfurt ile karşılaşacak.

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak Akaryakıt fiyatlarında elle tutulur indirim Avrupa'nın en iyi sahil kasabaları listesi Nikah memuru imamın dua etmesine engelledi Gazze'de ateşkes umutları suya düştü