Alman hükümeti, 2014’te planlanandan fazla borçlanacak

Alman Federal Hükümeti, Büyük Koalisyon Anlaşması’ndaki vaatleri yerine getirmek için 2014’de planlanandan daha fazla borçlanacak.

Alman Federal Hükümeti, Büyük Koalisyon Anlaşması’ndaki vaatleri yerine getirmek için 2014’de planlanandan daha fazla borçlanacak. Hükümetteki Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) hedefleri gerçekleştirmek için 6 milyar yerine 8 milyar euro tutarında yeni borca gireceği belirtildi.

Büyük Koalisyon ortakları, Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD), imzaladıkları hükümet anlaşmasında asgari ücret, 1992’den önce anne olanlara emeklilik maaşı, 45 yıl çalışanlara 63 yaşında erken emekliliğe ayrılma, belediyelere ve altyapıya yatırım gibi vaatlerde bulundu. Önümüzdeki yasama döneminde 2017 yılına kadar bu hedeflerin gerçekleştirilmesinin 23 milyar euroya mal olacağı belirtildi.

Haftalık haber dergisi Der Spiegel’e göre Siyah-Kırmızı hükümeti 2014 bütçe planlamasına göre önümüzdeki yıl 6 milyar yerine 8 milyar euro yeni borç alacak. Federal Maliye Bakanlığı’nın gelecek yılın bütçe planlaması, 22 Eylül’de genel seçimler yapıldığı için Federal Meclis tarafından kabul edilmemişti. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti