Alman doktorlardan Türkiye için Hepatit A uyarısı

Alman doktorlar Türkiye ve Kuzey Afrika’ya tatile gideceklere uyarıda bulundu ve başta “Hepatit A” olmak üzere gerekli aşıların tatil öncesi mutlaka yaptırılması gerektiğini söyledi.Almanya’da okullar eyaletlerin yaz tatili takvimlerine...

Alman doktorlar Türkiye ve Kuzey Afrika’ya tatile gideceklere uyarıda bulundu ve başta “Hepatit A” olmak üzere gerekli aşıların tatil öncesi mutlaka yaptırılması gerektiğini söyledi.

Almanya’da okullar eyaletlerin yaz tatili takvimlerine bağlı olarak birer bire tatile girerken, Alman doktorlardan da Türkiye ve Kuzey Afrika’ya gideceklere aşı uyarısı geldi.

Bu iki bölgenin “Hepatit A” türü bulaşıcı hastalıklar bakımından “yüksek risk” taşıdığını belirten uzmanlar, tatil öncesi bu hastalığa karşı gerekli aşının yaptırılmasını önerdi.

Profesör Gerd-Diether Burchard konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hepatit A’nın karaciğer iltihaplanmasına yol açtığını ve tehlikeli olduğunu aktardı.

Alman profesör, “Sarılığa karşı olan bu aşının yanı sıra tatilciler aşı karnelerini kontrol ettirsinler ve süresi geçen aşılarını da yaptırsınlar.” şeklinde konuştu.

Burchard bu aşı türlerini ise şöyle sıraladı: Tetanoz, difteri, boğmaca.

Aşıların her 10 yılda bir yapıldığını hatırlatan Alman doktor, “kızamık” aşısının da aşı defterinde yerini alması gerektiğini vurguladı. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır