Alman basını saldırganın kimliğini açıkladı

Alman basını, Hessen eyaletindeki Hanau kentindeki Türk iş yerlerine saldıran kişinin kimliğinin belli olduğunu yazdı. Alman Bild gazetesi saldırıyı gerçekleştiren kişinin aşırı sağcı Tobias R. olduğunu iddia etti.

Almanya'nın Hessen eyaletindeki Hanau kentindeki iki kafeye gerçekleştirilen silahlı saldırıda saldırganlar dahil olmak üzere 11 kişi hayatını kaybetti. Saldırganların otomatik silahlarla ateş açtığı iki kafede çok sayıda kişi de ağır yaralanırken kafenin çoğunlukla Türklerin gittiği bir yer olduğu belirtildi.

Saldırının gerçekleşmesinin ardından polis ekipleri saldırıyı gerçekleştirenlerin izini sürmüş ve saldırı gerçekleştiren iki şüpheli bir evde ölü bulunmuştu. Hedef alınan kafelerden birinin Konyalı bir Türk vatandaşına ait olduğu ve hayatını kaybeden 11 kişiden 5'inin Türk kökenli olduğu gelen iddialar arasında

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU! 

Alman Bild gazetesi, Hanau'daki silahlı saldırıyı yapan kişilerden birinin ölü bulunan aşırı sağcı Tobias R. olduğunu yazdı. Gazete, aşırı sağcı görüşleriyle tanınan Tobias R.'nin saldırıyla ilgili bir mektup ve video bıraktığını ileri sürdü.

"BAZI MİLLETLER YOK EDİLMELİ"

Gazetenin iddiasına göre aşırı sağcı saldırgan Tobias R. mektupta, "Bazı milletler yok edilmeli ve bunlara Alman pasaportu verilmemeli" görüşünü savunuyor.

Saldırganların eylemini gerçekleştirdikten sonra olay yerinden koyu renkli bir araçla kaçtığı belirtilirken iki kişi aynı evde öl bulundu. 

ÖLENLERDEN 5'İ TÜRK İDDİASI

Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri ve uyrukları ile ilgili Alman devletinden henüz bir açıklama yapılmasada gelen iddialara göre, hedef alınan kafelerden birinin Konyalı bir Türk vatandaşına ait olduğu ve ve gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybeden 11 kişiden 5'inin Türk kökenli olduğu iddia ediliyor. Öte yandan Konyalı bir vatandaşa ait olduğu belirtilen nargile kafenin sahibinin oğlunun doğum gününe katılmak için olay yerinden ayrıldığı ve saldırıdan bu şekilde kurtulduğu belirtiliyor.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti