Alman bankası ABD'nin İran ambargosunu delmiş

Alman Commerzbank’ın ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu deldiği ortaya çıktı. Banka, ABD mali otoriteleriyle ödeyeceği ceza konusunda masaya otururken, faturayı Hamburg’daki çalışanlarına kesti.Almanya’nın en büyük ikinci özel...

Alman Commerzbank’ın ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu deldiği ortaya çıktı. Banka, ABD mali otoriteleriyle ödeyeceği ceza konusunda masaya otururken, faturayı Hamburg’daki çalışanlarına kesti.

Almanya’nın en büyük ikinci özel bankası olan Commerzbank’ın, ABD’li mali otoriterler tarafından konulan uluslararası ambargo kurallarına muhalefet ettiği ifade edildi.

Commerzbank’ın Hamburg’daki şubesinde çalışan personelin, İran ve Sudan’dan bazı müşterilerinin yasal olmayan işlemlerini gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Die Zeit gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, söz konusu illegal işlemler 2002 ile 2007 yılları arasında yapıldı.

Amerikan New York Times gazetesinin aktardığına göre ise Alman bankası ABD’li mali otoritelerle ödeyeceği ceza konusunda masaya oturdu. Ayrıca Hamburg’da bu işi yapan personeline de kapıyı gösterdi.

Amerikan gazetesi, Commerzbank’ın ödeyeceği cezanın en az 500 milyon dolar civarında olacağı tahmininde bulundu.

Geçtiğimiz haziran ayında ise Fransız BNP Paribas 2004 ile 2012 yılları arasında Küba, İran, Myanmar ve Sudan’a yönelik illegal mali transfer işlemleri yaptığı için ABD’ye 8,9 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.

Fransız bankası ayrıca bir yıl boyunca özellikle gaz ve petrol piyasasında geçerli olan dolar işlemlerinden el çektirilmişti. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır