Alaca'da kaybedeni olmayan sınav yapıldı

Türkiye genelinde Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen Herkes O’nu Okuyor kampanyasında Çorum’un Alaca ilçesinde de yoğun bir katılımla ilk sınavlar yapıldı.

Türkiye genelinde Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen Herkes O’nu Okuyor kampanyasında Çorum’un Alaca ilçesinde de yoğun bir katılımla ilk sınavlar yapıldı.

Alaca FEM Dershanesi'nde düzenlenen sınavda ortaokul öğrencileri, sadece Rahime Kaya’nın, "Efendiler Efendisi Hz. Muhammed" kitabından; yetişkin kategorisindeki kişiler M.Fethullah Gülen’in Sonsuz Nur kitaplarının her iki cildinden; lise öğrencileri, Reşit Haylamaz'ın, "Efendimiz" kitabından sınava girip ter döktü.

Lise kategorisinde sınava giren öğrencilerinden Kübra Erdoğan, ''Ben imam hatip okulunda okuyorum ama Peygamber Efendimiz'in (sav) birçok yönünü bilmiyor olduğumu bu kitap ve sınav sayesinde öğrendim. Bu kitapla beraber Efendimiz'in(sav) hayatını daha da iyi öğrenmiş oldum'' dedi.

Yetişkinler kategorisinde sınava giren Ekrem Çizmeci de sınavla ilgili olarak;''Bu sınav kaybedeni olmayan bir sınavdır. Türkiye genelinde düzenlenen milyonlarca insanın katıldığı ve katılacağı sınav sayesinde herkes Peygamber Efendimiz'in(sav) şefkat, merhamet ve doğruluk gibi yönlerini öğrenecek. Yani hiçbir ödül alıp dereceye girmesem bile Efendimiz'in(sav) hayatını detaylı şekilde öğrenmek ve hayatıma tatbik etmek benim için en büyük ödül olacak'' dedi.

Yetişkinler kategorisinde sınava giren Soner Yurtsever isimli esnafta, '' Bu kitabı okuduktan sonra namaza başladım.Böyle bir sınavın gerçekleşmesine emek harcayan herkese teşekkür ederim'' şeklinde konuştu.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır