AKÜ İslami İlimler Fakültesi eğitim binası hizmete açıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İslami İlimler Fakültesi binası ve sosyal tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İslami İlimler Fakültesi binası ve sosyal tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende bir konuşma yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Remzi Kaya, hedeflerinin başında Kur’an ve sünneti en güzel şekilde öğreterek gelecek nesillere en sağlam bir şekilde bırakmak olduğunu söyledi. İkinci hedeflerinin Müslümanlar arasında kardeşliği tesis edecek ve pekiştirecek donanımda gençler yetiştirmek olduğunu belirten Kaya, “Üçüncü olarak da geçmişine saygı gösteren, geçmişine dua eden ve geleceğine de geçmişten aldığı mirası devrederek öncelikle milletine ve vatanına İslam’a hadim olmasını arzuladığımız bir gençlik yetiştirmektir.” dedi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da AKÜ’de her gün yeni binalar, yeni fakülteler açıldığını, bunun Afyonkarahisar'ın kalkınması, gelişmesi istihdam, tanıtımı anlamına geldiğini söyledi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da 2014 yılında da açılışlar olacağını iki ay içinde üç yeni tesisi daha hizmete açacaklarını belirtti. Solak, Veteriner Fakültesi’nin uygulama olanı mandacılık tesisleri, merkez kampüsümüzdeki kütüphane ve eğitim binasının açılışını yapacaklarını, bunun dışında 4 tesisin inşaatının da devam ettiğini kaydetti. Solak, İslami İlimler Fakültesinde toplam 25 öğretim elemanıyla birlikte 196 öğrencini eğitim gördüğünü anlattı.


CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti