Aksaray Üniversitesi'nde her öğrencinin bir ağacı olacak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Konya Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle, öğrenciler ve toplumda orman sevgisi oluşturmak, doğa ve çevre bilincini geliştirmek ve erozyonla mücadele konusuna dikkat çekmek amacıyla bir protokol imzalandı....

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Konya Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle, öğrenciler ve toplumda orman sevgisi oluşturmak, doğa ve çevre bilincini geliştirmek ve erozyonla mücadele konusuna dikkat çekmek amacıyla bir protokol imzalandı.

“Her Öğrenciye Bir Fidan” başlıklı protokol gereği, ASÜ’lü her öğrencinin bir fidan dikmesi sağlanacak ve böylece yaşanabilir bir çevre oluşturulmasına destek verilecek. Kampüs içinde ve şehrin farklı noktalarında tesis edilecek ağaçlandırma sahaları için fidan teminini ve fidanların dikilebilmesi için gerekli olan toprak işleme çalışmalarını Konya Orman Bölge Müdürlüğü yapacak. Müdürlük aynı zamanda Rektörlükle birlikte, 2 yıl boyunca dikilen fidanların sulama ve bakımlarını da gerçekleştirecek; bu konuda düzenlenecek toplantı ve benzeri etkinliklere teknik destek sağlayacak.

SON 2 YILDA KAMPÜSE 10 BİNDEN FAZLA FİDAN DİKİLDİ

Konya Orman Bölge Müdür Vekili İbrahim Öztürk’le birlikte imzaladıkları protokolden söz eden ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, kampüste toprak ve su yapısı çok fazla uygun olmamasına rağmen ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Son 2 yıl içinde 10 binden fazla fidan dikip, 24 futbol sahası büyülüğündeki alanda yeşillendirme çalışmaları yaptıklarını anımsatan Rektör Acar, "İmzalanan bu yeni protokolle artık ASÜ’lü her öğrencimizin bir ağacı olacak. Daha yeşil bir kampüs için biz elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimizin de katkısı ile bu gibi yeşillendirme çalışmalarından alacağımız verim artacaktır." dedi.

Rektör Acar, kendilerine ağaçlandırma konusunda destek sağlayan Konya Orman Bölge Müdür Vekili İbrahim Öztürk ve tüm kurum yetkililerine teşekkür etti. Protokol 2 yıl geçerli olacak ve çalışmalar en kısa zamanda başlayacak.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında