Akif'in torunu Selma Argon: Safahat'ı iyi okuyun o sıradan bir kitap değil

Uluslararası, 3. Bafra Şiir Şöleni için Bafra'ya konuk olarak gelen Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, Bafra Anadolu Lisesi'nde düzenlenen -panelde konuştu. Bafra Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri, konferans salonuna girişte...

Uluslararası, 3. Bafra Şiir Şöleni için Bafra'ya konuk olarak gelen Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, Bafra Anadolu Lisesi'nde düzenlenen -panelde konuştu. Bafra Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri, konferans salonuna girişte İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon'u alkışlarla karşıladı.

Selma Argon panelde yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler anlattı. Argon, "Dedem, MİT üyesiydi ve görevi gereği Almanya İmparatoru tarafından bizzat ismiyle davet aldı. Almanya'ya bir heyetle gitti. Orada esir Hintli Müslümanlar vardı. Dedem iyi Arapça bildiği için esirlere hitap etti. Onlarla birlikte namaz kılıp vaaz verdi. İngilizler o dönemde Hintli Müslümanları kandırıp "Almanlar Halife'ye karşı savaşıyor" demişlerdi. Dedem ise onlara gerçekleri anlattı ve bir çok esir silah bırakıp taraf değiştirdi." dedi.

Akif'in Almanya'dan döndükten sonra, Mecit Çölleri'ne bir heyetle gittiğini vurgulayan Selma Argon,"Orada Osmanlı'ya bağlı Arap kabileleri yine İngilizler tarafından para, altın ve silahla taraf değişmeleri için kışkırtılıyor ve oradaki görevlerinin devamında Çanakkale Zaferi haberi geliyor. Milli Mücadele için bizzat Atatürk tarafından dedem Mehmet Akif Ersoy, Ankara'ya davet ediliyor. Yanında 12 yaşındaki oğlu Emin ve Trabzon Milletvekili Ali Şükrü beyle yola, Ankara'ya gidiyor. Dedem Tacettin Dergahı'nda kalıyor. İstiklal Marşı Yarışması'ndan kazandığı parayı da bir vakfa bağışlıyor. Ben Mehmet Akif Ersoy'un torunuyum, O benim dedem fakat sizler de onun torunlarsınız. Safahat'ı iyi okuyun çünkü o sıradan bir kitap değil, büyük bir tarihi belgeseldir." diye konuştu.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti