Akdoğan'dan flaş çözüm süreci izahatsı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çözüm süreciyle ilgili konuştu.

Yalçın Akdoğan çözüm süreci ile ilgili olarak; "Sürecin sahibi biziz, bu ülke politikasıdır art adım atmayız. Cumhurbaşkanının kararlılığı ve rolü önemlidir, sürecin orkestra şefidir. Hem silah hem demokrasi olmaz, ateşle oynayan bedelini öder" ifadelerini kullandı.

Reformları yaparken pazarlık içerisinde olmadık

"Çok mühim adımlar attık. Kardeşlik Projesi ismi altında reformlar yaptık. Biz bu adımları atarken, reformları yaparken bir pazarlığın parçası şekilde bunları yapmadık. Halkımıza dönük esas hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi meselesinde doğru bildiğimiz ne varsa bunları yaptık ve yapıyoruz.

Kürtleri HDP'nin politik anlayışına teslim etmeyiz

Biz HPD ile rakibiz. Siyasi bir rekabetimiz var. Birbirimizi eleştireceğiz, tyükselişacağız.. Bu diğer bir şeydir. Bu süreç muvaffakiyetli ile sonuçlanınca da bizim HDP ile politik mücadelemiz devam edecek. Çünkü biz onların politik anlayışlarını kabul etmiyoruz. Bu anlayışın alanda Kürtlerin faydasına, kıymet dünyasına müsait olduğunu da düşünmüyoruz. Kürtleri de bu anlayışa teslim edecek değiliz.

HDP'nin üstlendiği bir rol mevcut dikkat etmeleri gerekiyor

Çözüm Süreci'nde süren görüşmeler bağlamında HDP'nin üstlendiği bir rol var. Bu çerçevede onların daha dikkatli devinim etmesi lazım.. Selahattin Demirtaş'ın Sayın Cumhurbaşkanına dönük izahatsı ya da süreçle ilgili süre vakit zararlı izahatları müsait olmadığını düşünüyorum.

Sürece yüzde 70 destek Erdoğan'a güven içinde oluştu

Bu süreci AK Parti, Tayyip Erdoğan başlattı. Bugün son ankete kıyasla Çözüm Sürecine destek yüzde 68 oranında. Bir sürece Şayet yüzde 70'ler sularında toplumsal destek varsa bunu doğru anlamak gerekir. Bu destek HDP'ye ve Selahattin Demirtaş'a bulunan güven içinde ortaya çıkmadı. Öyle olsaydı onların oyu 7-8'lerde kalmazdı. Bu kocaman bir politik hareketin, sebepten 52 ile seçilen bir Cumhurbaşkanının topluma güvendiği güven içinde hazırlanmış destektir. Bu süreci HDP'ye karşın biz başlattık ve bu noktaya getirdik.

Kaynak: HABER7.COM

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti