AK Parti, MHP'den net tutum bekliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa çalışmaları konusunda MHP'den net bir tutum beklediklerini söyledi

Başbakan Davutoğlu, "Anayasa konusunda MHP'den net tutum bekliyoruz" dedi. 

Başbakan Davutoğlu, Brüksel ziyareti öncesinde basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Suriye konusuna da değinen Başbakan Davutoğlu, "Biz, ilkesel olarak hep bölge ülkelerinin kendi meselelerini çözerek, bölgedeki kardeş kavgasına son vermesini benimsedik. Bu bağlamda, Suriye'de de farklı bir tutum takınmadık. Suriye'de de bölge ülkeleriyle istişareye önem verdik" diye konuştu. 

Davutoğlu, İran ziyareti konusunda ise "Sayın Ruhani ile mutabık kaldığımız ikinci husus, bölge ülkelerinin aktif olması dışında, ateşkesin sürdürülmesi ve kardeş kanının mümkün olduğunca durması. Bunun için de ortak çaba sarf etme kararı aldık. Şu anda ateşkes kırılgan bir durumda, maalesef Rusya hala saldırılarına devam ediyor, hava harekatına. Birçok yerde rejimin ateşkes ihlalleri var. İran'ın bu konuda etkisini kullanması önemli. Bizim de muhalefet nezdinde önemli etkimiz var. Birlikte ateşkesin sürdürülmesi için çaba sarf edeceğiz" dedi. 

BAŞBAKAN BRÜKSEL'E GİTTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'ne katılmak üzere özel uçak "TUR" ile saat 17.55'te Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti.

Başbakan Davutoğlu'nu Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile bazı ilgililer uğurladı.Başbakan Davutoğlu ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da Brüksel'e hareket etti.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında