AK Parti İl Başkanı Sorgun: 442 oyumuz daha olsa tüm ilçeleri alacaktık

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, yerel seçimlerde ilin 31 ilçesinden 5’ini kaybettiklerini dile getirerek “Bu 5 ilçede 442 oy daha kendi lehimize dengeli dağılsaydı tüm ilçeleri almış olacaktık.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, yerel seçimlerde ilin 31 ilçesinden 5’ini kaybettiklerini dile getirerek “Bu 5 ilçede 442 oy daha kendi lehimize dengeli dağılsaydı tüm ilçeleri almış olacaktık.” dedi.
İl Başkanı Sorgun ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Partili 26 ilçe belediye başkanı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında seçim süreci ve yeni dönemi değerlendirdi.

Konya’da kazanamadıkları 5 ilçe ile alakalı değerlendirme ve muhasebeyi kendi aralarında yaptıklarını dile getirerek “Neden kaybettik, nerede hata yaptık her yönü ile ve etraflıca ele alınacak, bu konuda ne gerekiyorsa yapılacak. Biz bu konuda kabahati kendimizde görürüz.” dedi. Muhalefetin aynı muhasebeyi yapmadığını savunan Sorgun, “Zira muhalefet kaybettiği yerlerde sorumluluğu kendi üzerinden atıyor ve ‘Onlar, vatandaşı kömür-makarna ile kandırdı’ diyor. Bunu söyleyenler bu milleti tanımıyor.” şeklinde konuştu.

Yerel seçimde kazanamadıkları Akören, Doğanhisar, Halkapınar, Emirgazi ve Tuzlukçu ilçelerini kıl payı denilebilecek oylarla kaybettiklerini anlatan Sorgun “Bu 5 ilçedeki toplam oy farkı 882. Yani 442 oy lehimize dengeli olsa 31 ilçeyi de almış olacaktık.” değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis üye dağılımı hakkında bilgi veren Ahmet Sorgun, 99 meclis üyesinin 83’ünün Ak Parti, 12’sinin MHP, 3’ünün BDP ve bir tane de CHP meclis üyesi seçildiğini aktardı.

Sorgun, seçimlerde en yüksek ve dün düşük oy aldıkları bölgeleri ise şu şekilde sıraladı: “İlçe bazında en yüksek oyu yüzde 77,40 Karatay’da, en düşük oyu Ereğli’de yüzde 46.77 ile Ereğli’de aldık. Beldeler bazında en yüksek oyu Meram’a bağlı Sefaköy Beldesi’nde yüzde 90,8, en düşük oyu yüzde 16,4 ile Cihanbeyli’nin Kuşça Beldesi’nde aldık. Köy bazında en yüksek oyu yüzde 97,7 ile Meram’ın Çukurçimen Köyü’nde, en düşük oyu yüzde 1,1 ile Ereğli’nin Özgürler Köyü’nde aldık.”
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır