Ahmet Akça: Dershaneler kapatılırsa en fazla zararı imam-hatipliler görecek

Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanı Ahmet Akça, "Dershaneler kapatıldığında en fazla zararı benim de zamanında eğitim aldığım imam-hatipli öğrenci kardeşlerim görecektir.

Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanı Ahmet Akça, "Dershaneler kapatıldığında en fazla zararı benim de zamanında eğitim aldığım imam-hatipli öğrenci kardeşlerim görecektir." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Bafra Şubesi'nin düzenlediği, 'Dershaneler' konulu seminer için baba ocağı Bafra’ya gelen Akça, burada yaptığı açıklamada, "Türkiye’de dershane ve etüt merkezlerinin yasayla kapatılması fakir, dar gelirli aile çocuklarının iyi bir üniversite kazanma hayalini yok edecektir. Dershaneler aynı zamanda gençleri eğitim ortamında buluşturan, onlara rehberlik eden, onlara danışmanlık eden kurumlardır. Bu kurumlar ortadan kalktığında, ülke geneline adil bir şekilde yayılmamış olan eğitim kalitesinin sonucu olarak ciddi bir fırsat eşitsizliği doğuracaktır. Dershaneler kapatıldığında en fazla zararı benim de zamanında eğitim aldığım imam-hatipli öğrenci kardeşlerim görecektir. Ancak imam hatipli öğrencilerin üniversiteye yerleşmede tek dayanağı olan dershaneler kapatılarak, aynı gençlerin, başka bir şekilde üniversiteye yerleşmelerinin önü kesilmiş olmayacak mı? Çünkü meslek liselerinde ve imam hatip liselerinde kültür dersleri az verilmektedir. Bu derslerin telafisi dershanelerde olmaktadır. Bu durum sadece imam hatip öğrencilerinin üniversiteye yerleşme oranı ile dershaneye girme oranı karşılaştırılsa ortaya çıkar." değerlendirmesinde bulundu.

Dershane sahiplerinin siyasilerin söylediği gibi zengin kişiler olmadğını anlatan Akça, "Hizmet alanlar mağdur olacak. Eğitim yoksul kesimlerle zengin kesimler arasında eşitlenme fırsatları sunan bir araç. Zenginler eksiklerini özel okul,özel ders ve dershane ile tamamlama şansına sahipken, dar gelirliler sadece bun dershane kanalıyla bunu yapabilmektedir. Dershane sektöründe çalışanlar mağdur olacak. Sektör 75 bin personel barındırmaktadır. Bunların 25 bini öğretmen olmayan personeldir. En çok zararı dershane sahipleri görecektir. Dershane sahiplerinin çoğu öğretmen kökenlidir. Küçük yatırımcılardır. Dershanelerin yüzde 80’i ayakta zor duran, kırılgan bir sektördür." diye konuştu.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında