Afganistan’da seçim için güvenlik önlemleri tamamlandı

Afganistan'da 14 Haziran'da yapılacak başkanlık seçimlerinin ikinci turu için güvenlik önlemlerinin tamamlandığı bildirildi.Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sıddik Sıddiki ve seçim komisyonu güvenlik birimi Başkanı Muhammed Salim...

Afganistan'da 14 Haziran'da yapılacak başkanlık seçimlerinin ikinci turu için güvenlik önlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sıddik Sıddiki ve seçim komisyonu güvenlik birimi Başkanı Muhammed Salim Ehsas, düzenledikleri ortak basın toplantısında, seçim için bütün güvenlik önlemlerinin tamamlandığını ifade etti.

Sıddiki, ülke genelinde güvenlik önlemlerinin alındığını ve hiçbir grubun, seçim güvenliğini bozacak imkana sahip olmayacağını kaydetti. Sıddiki, 5 Nisan’da yapılan birinci tur seçimleri gibi, ikinci turun da güvenilir bir ortamda gerçekleşeceği sözünü verdi.

Seçim komisyonunun güvenlik birimi Başkanı Ehsas ise “Ön değerlendirmelerden sonra son değerlendirilmeyi de yaptık. Seçim günü 6 bin 356 seçim merkezleri açık ve bazı güvenlik problemlerden dolayı 813 merkez ise kapalı kalacak. Bu merkezlerde yeterli güvenlik personeli görev yapacak. Ayrıca bin 500 kadın güvenlik görevlisi vazife başında olacaklar. 300 kadın personel de yedek bekletilecek ve ihtiyaç olan seçim merkezlerine aktarılacak." diye konuştu.

Seçim güvenlik görevlilerinin özel eğitim aldıklarını ifade eden Ehsas, milli polis ve ordunun bu konuda kendi canları pahasına tüm güç ve gayretleriyle seçimin güvenliğini sağlayacağı sözünü verdi.

Afgan halkı, 14 Haziran’da bir kez daha devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turu için sandık başına gidecek.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında