AFAD'dan gençlerin kısa film projelerine 10 bin liraya kadar destek

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) üniversiteli gençlerin kısa film projelerine 10 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak. AFAD Kurumsal İletişim Çalışma Grup Başkanlığı tarafından, afetlerle mücadele ve farkındalığın...

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) üniversiteli gençlerin kısa film projelerine 10 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak.

AFAD Kurumsal İletişim Çalışma Grup Başkanlığı tarafından, afetlerle mücadele ve farkındalığın artırılması çalışmaları kapsamında Afete Hazır Türkiye, Afete Hazır Gençler Kısa Film Destek Programı (KFDP) adlı yeni bir proje başlatıldı. Proje kapsamında doğal afetler sonrası ortaya çıkan ağır bilançonun azaltılması, deprem başta olmak üzere doğal afetlere önceden hazır olma gibi hedeflerle hazırlanacak kısa filmlere finansman sağlanacak.

Hibe programı, üniversite gençlerinin yaratıcılığı ve dinamizmiyle hem gençlerin hem de toplumun afetlere hazır olma bilincini artırmak için başlatıldı. Afetlerin zararlarını daha da azaltmayı amaçlayan hibe programına üniversite yönetimi tarafından resmen tanınan tüm öğrenci kulüpleri ile İletişim ve Görsel Sanatlar Fakültelerinde eğitim gören öğrenciler en az iki kişiden oluşan proje gruplarıyla başvuru yapabilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 10 HAZİRAN

Kısa Film Destek Programı’ndan yararlanmak isteyen gençlerin hazırladıkları senaryoyu bütçe planı ile birlikte en geç 10 Haziran’a kadar AFAD’a göndermeleri gerekiyor. Başvurular, Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenecek ve hibe programından faydalanacak çalışmalar 22 Haziran tarihinde ilan edilecek.

AFAD ile hibe desteği almaya hak kazanan projelerin sahipleri arasında 1 Temmuz tarihinde sözleşme yapılacak. Sözleşmenin imzalanmasından sonra belirlenen hibe desteği katılımcı grupların hesaplarına aktarılacak. Ağustos ayı ortasında tamamlanacak filmler büyük Marmara depreminin yıl dönümünde düzenlenecek programda gösterilecek, ayrıca TRT’de yayınlanacak.

Sponsorluğunu Ziraat Bankası’nın yaptığı, TRT ve Film Yapımcıları Meslek Birliği’nin (FİYAB) desteklediği AFAD Kısa Film Destek Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.kısafilmdestek.com adresinden ulaşılabilecek. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında