Adana BOTAŞ'ı 65-43 yenen Galatasaray Odeabank finale yükseldi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Galatasaray Odeabank, Adana BOTAŞ'ı 65-43 yenerek, finale yükseldi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Galatasaray Odeabank, Adana BOTAŞ'ı 65-43 yenerek, finale yükseldi.

Galatasaray Odeabank, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play off yarı final serisi üçüncü maçında Botaş'ı deplasmanda 43-65 mağlup ederek seriyi 3-0 ile geçti ve finale yükseldi. Galatasaray Odeabank'ın finaldeki rakibi Kayseri KASKİ'yi 3-0 ile eleyen Fenerbahçe oldu. İki ekip Rusya'nın Ekaterinburg şehrinde oynanan Euroleugea finalinde karşı karşıya gelmiş ve müsabakayı 69-58 kazanan Galatasaray Odeabank Avrupa şampiyonu olmuştu.

Işıl Alben, Shavonte Zellous, Şebnem Kimyacıoğlu, Sancho Lyttle, Kelsey Bone beşiyle giren Galatasaray Odeabank, karşılaşmaya 0-4 önde başlasa da, Michelle Snow’un basketleriyle iyi bir seri yakalayan Botaş, 9-0’lık bir seri yakaladı ve ilk 4 dakikayı 9-4 önde geçti. Ekrem Memnun’un molasının ardından kaptan Işıl Alben’in oyuna çok büyük bir ağırlık koymasıyla 13-2’lik bir sekans geride bırakan Galatasaray Odeabank çeyreği 13-17 önde tamamladı.

İkinci periyoda ev sahibi takım daha iyi girdi ve çeyreğin hemen başında skor eşitlendi; 19-19. Bu dakikadan itibaren eşleşmeli alan savunmasına dönen Ekrem Memnun’un ekibi, Botaş’ı zor şutlara sürükledi ve kendisi de Şebnem Kimyacıoğlu ile skor üreterek maçta en yüksek farkı yakaladı; 19-28. Hücum ribaunduna en az 2 oyuncu sokan Botaş, alan savunmasının bu handikapını değerlendirip basketler bulsa da devre, Nevriye’nin 3 sayılık isabetliyle 26-35 sona erdi.

İlk yarının etkisiz ismi Sancho Lyttle’ın harika performansıyla ikinci yarıya başladı. Galatasaray Odeabank, ilk 5 dakikada ürettiği 6 sayı 6 ribaund ile farkı 13 sayıya çıkaran sarı-kırmızılılarda, dar rotasyonun getirdiği yorgunluk belirtileri baş gösterdi ve kolay birkaç baskete izin verildi. Ancak Galatasaray Odeabank üçüncü çeyreği 36-47 galip kapadı.

Maçın son bölümünde deplasman takımı, tecrübeli oyuncusu Nevriye Yılmaz’ın sorumluluk almasıyla 35. dakikada farkı 18 sayıya kadar çıkardı. Karşılıklı sayıların ardından Galatasaray Odeabank maçı 43-65 kazandı ve seride durumu 3-0’a getirerek Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi finaline yükseldi.

İSTATİSTİKLER

GALATASARAY ODEABANK
Yasemen Saylar, Shavonte Zellous 4 sayı 1 ribaund 2 asist, Işıl Alben 7 sayı 6 ribaund 7 asist, Nevriye Yılmaz 12 sayı 2 ribaund 1 asist, Sancho Lyttle 8 sayı 14 ribaund, Alba Torrens 8 sayı 6 ribaund 2 asist, Kelsey Bone 10 sayı 5 ribaund, Şebnem Kimyacıoğlu 10 sayı 1 ribaund 1 asist, Bahar Çağlar 6 sayı 4 ribaund 1 asist, Esra Şencebe 1 asist

BOTAŞ
Pelin Derya Bilgiç 3 ribaund, Esra Atacan 3 sayı 4 ribaund, Anna Vajda 7 ribaund 1 asist, Saynur Tozlu 1 ribaund, Elir Emirtekin 2 sayı 1 ribaund, Sandra Viana 8 sayı 3 ribaund 2 asist, Bahar Öztürk 10 sayı 4 ribaund 4 asist, Michelle Snow 18 sayı 13 ribaund 4 asist, Tilbe Şenyürek 2 sayı 1 ribaund CİHAN

Bahçeli'den ithamlara çok sert tepki Adalet Divanı'ndan İsrail'e "dur" kararı Ergin Ataman'ın Fenerbahçe'den intikamı acı oldu Avrupalılar İsrail'in soykırım yaptığının farkında Hamas yeni esirler aldı Şampiyon bu akşam belli oluyor