ABD'deki bıçaklı saldırı

- Saldırıyı DAEŞ üstlendi

NEW YORK (AA) - ABD'nin Minnesota eyaletindeki bir alışveriş merkezinde 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bıçaklı saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

DAEŞ bağlantılı Rasd haber ajansının haberinde, Minnesota'nın Saint Cloud kentinde 8 kişiyi yaralayan saldırganın "DAEŞ askeri" olduğu ve örgütün "DAEŞ karşıtı koalisyondaki ülkelere yönelik saldırı çağrısına uyduğu" ileri sürüldü.

Saint Cloud Belediye Başkanı Dave Kleis, saldırıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, o sırada alışveriş merkezinde tesadüfen bulunan bir polisin silahını kullanıp saldırganı öldürerek etkisiz hale getirdiğini söyledi.

Hastaneye kaldırılan 8 kişiden 5'inin taburcu edildiğini belirten Kleis, hastanedeki diğer 3 yaralıdan birinin hayati tehlikesi bulunduğunu kaydetti.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bıçaklı saldırının terör eylemi olup olmadığına yönelik soruşturma başlattı.


Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak Avrupa'nın en iyi sahil kasabaları listesi Nikah memuru imamın dua etmesine engelledi Gazze'de ateşkes umutları suya düştü Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı işgal edildi