AB Komisyonu: Görevden almalar endişe kaynağı

Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye’de savcı ve polislerin görevden alınmasının kendileri için endişe kaynağı olduğunu açıkladı.

Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye’de savcı ve polislerin görevden alınmasının kendileri için endişe kaynağı olduğunu açıkladı.

Olağan basın toplantısında konuyla ilgili bir soruyu cevaplayan AB Komisyonu Sözcüsü Olivier Bailly, “Bu gelişmeler, devam eden soruşturmaları; adliye ve polisin konuları bağımsız olarak soruşturabilmesini zayıflatabilir.” dedi.

“Bu olayların başladığı 17 Aralık’tan bu yana, görevden almaların muhtemel yolsuzlukla ilgili iddiaların derinlemesine araştırılmasının sekteye uğrayabileceğini belirterek bu konudaki endişelerimizi ortaya koyduk.” diyen sözcü, son 3 haftada çok sayıda polis memurunun başka görevlere atanmasından da endişe duyduklarını ifade etti.

Olivier Bailly, “Aday bir ülke olan Türkiye’den, hukukun üstünlüğü de dahil olmak üzere katılım kriterlerine bağlı kalması, iddiaların soruşturulması için gereken adımları atması çağrısında bulunuyoruz.” dedi. Sözcü, muhtemel usulsüzlüklerin de yetkililer tarafından ayrımcılık ve ayrıcalık yapılmadan tarafsız ve şeffaf şekilde ele alınmasını istedi.

Sözcü Olivier Bailly, bu konunun müzakere başlıkları açılmasına muhtemel etkisinin ise şu aşamada gündemlerinde olmadığını ifade etti. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti