A Vitamini Faydaları

A Vitamini denildiği zaman ilk akıllara gelen göz sağlığı için gerekli olan vitaminleri bünyesinde barındırıyor olmasıdır. Vitaminler arasında ilk keşfedilen vitamin A vitaminidir.

A Vitamini denildiği zaman ilk akıllara gelen göz sağlığı için gerekli olan vitaminleri bünyesinde barındırıyor olmasıdır. Vitaminler arasında ilk keşfedilen vitamin A vitaminidir.

A vitamini genel olarak iki değişik şekilde oluşan ve yağda eriyebilen bir maddedir. İlki yalnızca hayvansal besin maddelerinde var olan hazır gıdalarda kullanılan retinoldür.

İkincisi ise karoten adı ile anılan pro-vitamin halindedir. Bu da ihtiyaç duyulduğu zaman yalnızca retinole dönüşür. Retinol  bitkisel ve hayvansal gıda kaynaklarının her ikisinde de bulunmaktadır.

A Vitamini Faydaları:

  • A vitamini göz sağlığını korumak için başlı başına bir besleyicidir. Çeşitli göz rahatsızlıklarına ve gece körlüğü tedavisinde oldukça faydalı olan A vitamini göz hastalıklarına karşı etkilidir.
  • Yapılan bilimsel araştırmalara göre her gün yeteri kadar düzenli bir şekilde alınan A vitamini ilerleyen zamanlarda meydana gelebilecek göz hastalıklarını veya görme bozukluklarını önlemektedir.
  • A vitamini Embriyonun büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan hücrelerin artarak çoğalmasında etki sağlar.
  • A vitaminine vücudumuz kemikler, saç, cilt ve dişlerin oluşumu açısından bir mikro besleyici olarak gereksinim duyar.
  • A vitamini sivilcelerin oluşmasını önler.
  • A vitamini yapısında bulundurduğu vitaminlerle enfeksiyon oluşumuna karşı koruyucu bir etkisinin olmasından dolayı meydana gelecek enfeksiyonlara karşı önemli bir vitamin olarak bilinmektedir. Vücuda gerekli olan (T- hücreleri ) akyuvarları ve antikorları artırarak üretimini güçlendirerek çoğaltır.

A vitamini pişmeye ve ısıya karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca Ultra –viyole ışınlarına ise oldukça dayanıksız olduğundan dolayı koyu renkli şişelerde korunması gerekmektedir.

Sudan liderinin oğlu Ankara'da toprağa verildi Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Akaryakıt fiyatlarında elle tutulur indirim Gazze'de ateşkes umutları suya düştü Mayıs ayında denize girilebilecek yerler Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak