6 ayrı suçtan hapis cezası olan asker firarisi, 24 yıl sonra yakalandı

Antalya’da karıştığı kaza sonucu başkasına ait ehliyeti kullandığı tespit edilen ve daha sonra yakalanan şahsın 24 yıl önce askerden firar ettiği, hakkında da 6 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı.

Antalya’da karıştığı kaza sonucu başkasına ait ehliyeti kullandığı tespit edilen ve daha sonra yakalanan şahsın 24 yıl önce askerden firar ettiği, hakkında da 6 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Alanya ilçesi Mahmutlar beldesi Atatürk caddesinde 25 Şubat 2013 tarihinde 07 NK 752 plakalı aracıyla kaza yapan Süleyman Ş.’nin (51) Mahmutlar Jandarma Komutanlığı’nda alınan ifadesinin ardından yapılan incelemede çalıntı olduğu belirlenen ehliyet kullandığını tespit edildi. Bunun üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri Mahmutlar beldesindeki oto sanayi sitesi ile hurdacılar sitesinde yapılan araştırma sonucunda Süleyman Ş.’nin eşkalini belirledi. Süleyman Ş.’nin gidebileceği yerler ile ikamet ettiği adreste önlem alan ekipler, şahsı 25 Şubat 2014 tarihinde Mahmutlar beldesi Cumhuriyet mahallesinde bir kahvehanede gözaltına aldı. Jandarma tarafından alınan ifadesinde 25 Şubat 2013 tarihindeki karışmış olduğu kazada çalıntı sürücü belgesini kullandığını itiraf eden Süleyman Ş.’nin Kocaeli’nde Ercan Yıldız isimli şahsa ait ehliyeti, plakasını hatırlayamadığı bir araçtan çaldığını, çeşitli suçlardan arandığı ve askeri firar olduğundan dolayı o tarihten bu güne kadar bu kimliği kullandığını söylediği belirtildi. Ş.’nin ehliyetin üzerine kendi fotoğrafı yapıştırarak kullandığı tespit edildi. Süleyman Ş. hakkında detaylı arama yapan ekipler, 1988’de işlediği 3 ayrı ayrı hırsızlık suçundan toplam 2 yıl 7 ay 3 gün, 1991’deki hırsızlık suçundan 3 yıl, 1989’da işlediği cinsel saldırı suçundan 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi. Ayrıca, Süleyman Ç.’nin Tekirdağ Çorlu’da vatani görevini yapmakta iken 17 Aralık 1990 tarihinde birliğinden firar ettiği, bundan dolayı da 24 yıldır askeri firar olarak arandığı tespit edildi.

Jandarma yapılan sorgusunun ardından Alanya Adliyesi’ne sevk edilen Süleyman Ş, hakkında resmi belgede sahtecilik suçundan yasal işlem başlatılırken, hırsızlık ve cinsel saldırı suçlarından toplam 9 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezaları ile 24 yıldır askeri firar olarak aranmasından dolayı tutuklanarak Alanya L Tipi cezaevine konuldu. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında