5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU: Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava bekleniyor!

Son verilere göre 16 ilde hava sıcaklığı hızla düşecek, kuvvetli fırtına ve yağış gelecek. 5 günlük hava durumu tahmin haritalarına göre yurt genelinde yağışlardan sonra aynı şekilde ülke genelinde güneş açacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni hafta için yayınladığı hava durumu raporuna göre, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar ve bazı bölgelerde yoğun yağışlar bekleniyor.

HAVA DURUMU GENEL BAKIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi. Özellikle Marmara bölgesinde yarın (Salı) gece saatlerinden itibaren hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞ BEKLENTİLERİ VE UYARILAR

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir çevreleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışların beklenildiği açıklandı. Ayrıca, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Tunceli ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

Kıyı Ege, Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat çevreleri, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ve Antalya'nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağışların olması bekleniyor. Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar ile fırtına olasılığına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

RÜZGAR VE ÇIĞ TEHLİKESİ

Rüzgarın genellikle güney yönlerden orta kuvvette eseceği, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. İstanbul çevrelerinde ise yarın (Salı) gece saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarlar öngörülüyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görülebileceği belirtiliyor.

Rüzgarın kuvvetli esmesi sebebiyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılar yapılıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, yeni haftada ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar ve bazı bölgelerde yoğun yağışlar bekleniyor. Vatandaşların hava durumu değişikliklerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları öneriliyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU HARİTALI

Türkiye genelinde 5 günlük haritalı hava durumu raporu:

Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Taksim Meydanı miting alanı değildir Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı FED altıncı kez aynı kararı aldı