"4. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali"

- İslam'a mal olmuş, dünyanın 7 bilim ve ilim insanının ele alınacağı festivalin başvuruları başladı

İSTANBUL (AA) - Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali"ne başvurular başladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, her yıl 7 şehrin 7 İslam büyüğünü tema edinen festivalde, bu yıl da İslam'a mal olmuş, dünyanın 7 bilim ve ilim insanı ele alınacak.

Ali Kuşçu, El Biruni, Farabi, Molla Fenari, İbn Haldun, İbn Sina ve İbn Rüşd'ün tema olarak belirlendiği festivalde, 2 kategoride yarışma düzenlenecek.

Festival kapsamında açılan senaryo yarışmasında, verilen 7 konu ile ilgili 7 en iyi senaryo seçilecek. Festivalde 2 kategorideki yarışmalarda, 11 dalda toplam 36 bin 500 lira para ödülü verilecek.

Her konudaki senaryo birincisine 2 bin lira ödül verilirken, birincilerin eserleri, "My Elit Yapım" tarafından film haline getirilecek. Senaryo yarışması başvuruları, 25 Nisan'da son bulacak.

Kısa film yarışmasında ise verilen temalarla ilgili başvuran en iyi 7 kısa film finale kalarak, gösterimlere alınacak. Halk gösterimlerinin ardından, kısa film kategorisinde en iyi 4 film ödüllendirilecek. Festivalde, en iyi filme 10 bin, en iyi ikinci filme 7 bin 500, en iyi üçüncü filme 5 bin lira verilirken, en iyi dördüncü film de mansiyon ödülü alacak. Kısa film yarışması başvuruları, 31 Temmuz'da son bulacak.

Lüks düşkünü vekillere sert çıktı FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu