2015'in İlk Van Kedisi Yavruları Gözünü Açtı

Van'daki Yüzücü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma Merkezi'nde koruma altında bulunan Van kedileri 8 yavru doğurdu.

Van'daki Yüzücü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma Merkezi'nde koruma altında olan Van kedilerinin bu yılki yavruları dünyaya gözünü açtı. Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Abdullah Kaya, 'Kedilerimiz iyi bir bakımdan geçtiği için bu sene erken 'kızgınlık' gösterdi. Bu sene 80 ile 100 içerisinde yavru Van kedisi edinmeyi hedefliyoruz' dedi.

2 KEDİ 8 YAVRU DOĞURDU

Van Kedi evinde 'Kızgınlık dönemi' ile müşterek çiftleştirilen ve gebe kalan Van kedileri doğum yapmaya başladı. Doğum odalarına tahsil edilen ve kocaman bir titizlikle denetim edilen gebe kedilerden ikisi 8 yavru doğurdu. 2015 yılının ilk yavruları şekilde dünyaya gözünü açan kediler, bu sene elde edilecek kedi sayısı meselesi için da ümit verdi.



HEDEF 100 YAVRU VAN KEDİSİ

Van Kedisi Araştırma ve Uygulam Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, koruma altında tutulan Van kedilerinin tertipli bakımları yapıldığı için 'kızgınlık dönemine' erken girdiklerini, normal de mart ayında Van kedilerinin doğum yaptığını söyledi.

Doç.Dr. Kaya, 'Gebe kalan kedilerden 2'si doğum yaptı. 8 yavru aldık. Şu an 20 kedimiz daha hamile. Bu kedilerimiz de kısa zaman sonra doğum yapacak. Biz geçen yıllara göre bu sene daha çok yavru alacağız. Hedefimiz 100 Van kedisi elde etmek' dedi.




Kaynak: HABERLER.COM

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında