160 yıldır Harşena Kalesi’nden iftar ve sahur öncesi konser veriliyor

Amasya’da yaklaşık 160 yıldır Harşena Kalesi üzerinden verilen iftar ve sahur öncesi konserler bu yılda devam ediyor. Zamanın il mutasarrıfı Ziya Paşa'nın 1800’lü yıllarda bir Ramazan günü Amasya Kalesi'nde davul zurna çaldırmasıyla...

Amasya’da yaklaşık 160 yıldır Harşena Kalesi üzerinden verilen iftar ve sahur öncesi konserler bu yılda devam ediyor.

Zamanın il mutasarrıfı Ziya Paşa'nın 1800’lü yıllarda bir Ramazan günü Amasya Kalesi'nde davul zurna çaldırmasıyla başlayan bu gelenek şimdilerde ise belediye bando ekibi ile hayat buluyor.

Yaklaşık 350 metre yükseklikte bulunan Harşena Kalesi’nde sadece davul ve zurna ile başlayan bu geleneği devam ettiren belediye bando ekibi, her yıl repertuarını güncelleyerek vatandaşlara hem yöresel hem de güncel parçalardan oluşan mini konserler veriyor.

Ramazan ayı boyunca Amasya’nın ortasında bulunan Harşena Kalesi’nden verilen konserlerin geleneksel hale geldiğini kaydeden Amasya Belediyesi Bando Şefi Osman Kiraz, istek üzerine de parça seslendirdiklerini söyledi.

Şef Kiraz, “Çok önceki yıllarda müzik enstrümanı çok fazla olmadığı için kaval ve davul ile idare etmişler ancak şimdilerde kullandığımız müzik aletleri ile daha güzel parçalar seslendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Belediye bandosunda 11 yıldır klarnet çalan Hakan Dinçer ise her yıl Ramazan ayında kaleye çıkarak konser vermekten keyif aldıklarını söyledi.

Dinçer, “İftardan bir saat önce çıkıyoruz ve vatandaşlara geleneksel bir uygulamayı yaşatıyoruz. Vatandaşların istekleri de oluyor. Bu görevimiz bittikten sonra ise aynı görevi sahurda yapıyoruz. Şehir içerisinde üstü açık otobüs ile vatandaşlara konser veriyoruz. İnsanlar bundan çok mutlu oluyor ve bizler güzel karşılıyorlar. Bu seneki favori parçamız ise 'Entarisi Dım Dım Yar' olacak.” dedi. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında