1000 kınalı keklik doğaya bırakıldı

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Enerji-Sa işbirliğiyle hayvan popülasyonunu artırarak, sürdürülebilir av yaban hayatına katkı sağlamak amacıyla bin kınalı...

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Enerji-Sa işbirliğiyle hayvan popülasyonunu artırarak, sürdürülebilir av yaban hayatına katkı sağlamak amacıyla bin kınalı keklik doğaya bırakıldı.

BİYOLOJİK DENGENİN KORUNMASI AMAÇLANMAKTADIR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü Adana Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kozan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği faaliyet alanı içerisinde yer alan ve Adana-Saimbeyli ilçesinde yapılan etkinlikle ilgili yapılan açıklamada; “Keklik salımı ile özellikle tahıl ambarı sayılan ilimizde ekinlere ve buğdaylara zarar veren ve ekin kalitesini düşüren böceklerin zararını engellemek, günümüzde tehlike arz eden ve insan ölümüne neden olan keneleri yok ederek biyolojik dengenin korunması amaçlanmıştır. Ülkemizde çevresel etkiler ve insan baskısı nedeniyle, yaban hayvanlarımızın birçoğunun sayısı azalmış, hatta bir kısmının da nesli tükenme noktasına geldiği gözlenmiştir. Bu olumsuzluğun giderilmesi amacıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Enerji-Sa işbirliği ile sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi, av ve yaban hayatı doğal yaşam ortamları ile birlikte korunmalarını geliştirilmelerini sağlamak amacıyla doğaya keklik salımı yapılmaktadır. Bu bağlamda 2014 yılı içerisinde Enerji-SA ve 7. Bölge Müdürlüğümüz arasında yapılan ÇED taahhüdü doğrultusunda; Elazığ İli de bulunan Özel Üretim yerinden alınarak getirilen 1000 adet kınalı keklik, İlimiz Saimbeyli ilçesi Hançerderesi Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında doğaya tören eşliğinde bırakıldı. Getirilen keklikler doğaya uyum sağlaması için yırtıcılarla mücadelesi yapıldı ve voliyerlerde bekletildikten sonra keklik yaşam alanlarına en uygun alanlarda (Kekliklerin yaşam alanları; makilik, taşlık ve kokurdanlıklar) doğaya bırakıldı.” denildi.

VATANDAŞLARIMIZA ÇOK İŞ DÜŞMEKTEDİR

1000 kınalı kekliğin doğaya bırakılması için yapılan törende Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Mehmet Yüksel Çevirgen, keklik salımı programlarının doğa ve biyolojik denge açısından önemli olduğunu belirterek, Enerji-Sa ile yapılan ortak çalışmalardan memnuniyetini dile getirdi. Yapılan konuşmanın ardından Keklik salım alanına gidilerek keklikler doğaya bırakıldı.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında