1. Murat, şehadetinin 625. yılında anıldı

Osmanlı devletinin şehit padişahı 1. Murat Hüdavendigar, şehadetinin 625. yılında törenle anıldı.Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Murad Hüdavendigar’ı anma töreniÇekirge’de bulunan 1. Murad Hüdavendigar Camii önünde...

Osmanlı devletinin şehit padişahı 1. Murat Hüdavendigar, şehadetinin 625. yılında törenle anıldı.

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Murad Hüdavendigar’ı anma töreni

Çekirge’de bulunan 1. Murad Hüdavendigar Camii önünde düzenlendi. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı. Mehter takımı ve kılıç kalkan ekibinin gösterisinin ardından başlayan törende konuşan Numan Kurtulmuş, 1. Murad Hüdavendigar’ın her zaman sadelik ve tevazu içerisinde olduğuna dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de büyük devlet adamı ve komutan Murat Hüdavendigar'ı andıklarını belirterek, "Bu kentin yöneticileri olarak bizlerin de misyonu oldukça yüklü, özellikle geçmişle bağlarımızı kurmak, ecdadımıza sahip çıkmak, köklerimize sahip çıkmak bizim en büyük özelliklerimiz. Ecdadına sahip çıkmayan, geçmişine sahip çıkmayan milletler köksüz bir ağaca benzer ve bir rüzgarda savrulur gider." dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise bu etkinliklere 2005 yılında zamanın belediye başkanı Recep Altepe zamanında başladıklarını belirterek, 2006 yılından bu yana da Kosova'daki kabri başında anma törenlerini yaptıklarını söyledi. On yıldan beri Sultan Murat'ın iki kabri başında da bu anma etkinliklerini yaptıklarını anlatan Dündar, bundan sonra Kosova'daki törenleri 15 Haziran'da yapacaklarını söyledi.

YÜZ YILLIK DEĞİRMENDE GÜNÜMÜZÜN TATLARI

Numan Kurtulmuş ardından Osmangazi Belediyesi tarafından günümüze onarılarak kazandırılan yüz yıllık değirmen sosyal tesislerinin açılışına katıldı.

Hüdavendigar Mahallesi Bend Caddesinde bulunan tesislerin açılışında konuşan Numan Kurtulmuş "Ben de bu tarihi değirmenin canlandırılarak Bursa halkına kazandırılmış olması önemli bir hizmettir." dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise yaklaşık 1900'lü yıllarda yapılan tarihi değirmene sahip çıkarak günümüze kazandırdıklarını, buranın aynı zamanda bir eğitim tesisi olarak gelecek nesillere geçmişi öğreteceğini söyledi. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti