'Denizbank 5.5 milyara dolara satılıyor' iddiası

Rus Kommersant gazetesi, Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın iştiraki olan Denizbank’ı 5.5 milyar dolara satabileceğini yazdı.

Rus gazetesi Kommersant, Sberbank'ın Denizbank'ı 5.5 milyar dolara satabileceğini yazdı. Bankanın en ciddi talibi Dubaili Emirates. Emirates NBD Ocak ayında Denizbank için ön görüşmelere başladığını duyurmuştu.

Hesaplamalara göre Sberbank’ın Denizbank’taki yüzde 99,9’luk payı 4,12 milyar doları bulabilir. Bloomberg’in derlediği verilere göre Eylül sonu itibariyle Denizbank’ın defter değeri 3,44 milyar dolar seviyesindeydi.

YÜZDE 99.85'LİK HİSSEYİ ELİNDE TUTUYOR

Sberbank, 2012 yılında Denizbank’ın yüzde 99.85’lik hissesini 3.5 milyar dolara satın almıştı. Emirates NBD Mısır, Suudi Arabistan, Hindistan, Singapur, İngiltere’de faaliyet gösteriyor, Çin ve Endonezya’da da temsilcilikleri var.

3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında Akaryakıt fiyatlarını düşürecek önemli karar Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Emniyet kararnamesi yayımlandı Meteoroloji uyardı çöl sıcakları geliyor Büyükçekmece Belediyesi'ne "villa" operasyonu