'Burka ile eylem yapan milletvekili' restorandan kovuldu

Avustralya'da meclise burkalı çarşafıyla girerek eylem yapan milletvekili girdiği restorandan kovuldu. Milletvekilini kovan restoran sahibi, çevredekiler tarafından büyük alkış aldı.

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Avustralya'da Müslümanlara karşı ırkçı yaklaşım içinde olan partinin üyesi milletvekilinin düzenlediği İslam karşıtı protesto gösterisine cevap verildi. Mecliste düzenlediği protesto gösterisinden sonra Sydney'de bir restorana giden milletvekili restoran sahibi tarafından kovuldu. Restoran sahibinin milletvekilini kovması çevredekiler tarafından alkışlarla karşılandı. 

Restoran sahibinin ırkçı milletvekiline, "Aborjinleri halletiniz şimdi sıra Müslümanlarda" şeklinde tepki gösteridği görüldü. 

Restoran sahibi Murrandoo, Pauline Hanson'ın suratına tokat gibi cümleler kullandı: Sen başlı başına koyu bir ırkçısın. Ipswich'e, kendi fastfood dükkanına defol. Sen utanılacak birisin, sen ahlak perdesi olmayan bir kadınsın, bilerek dürüst davranmıyorsun ve burada olman hoş karşılanmıyor.

Avustralya'da "Tek Ulus Partisi" üyesi Pauline Hanson meclis genel kuruluna burka ile girerek Müslümanları protesto etti. Hanson, parlamentoya yanında getirdiği burka'yı mecliste giyerek parlamento salonuna girmek istedi. Önce görevliler girişine izin vermedi, daha sonra senato başkanı Parry'nin onayı ile oturum salonuna alındı.

Salonda Hanson'n bu şekilde girmesi üzerine bunun ne kadar güvenli olduğu konusu tartışıldı. Bunun üzerine meclis başkanı, "Dışarıda bayan Hanson'un kimlik kontrolü yapıldı onun olduğundan eminiz, bu konu bir güvenlik problemi teşkil etmiyor. Ayrıca meclisimizdeki temsilcilerimiz için kıyafet zorunluluğu da getirmeyeceğim" açıklamasını yaptı. Bunun üzerine Hanson Burkasını çıkartarak "Bu kumaş parçasını üzerimden atmaktan oldukça memnunum. Burası için uygun bir kıyafet olmadığı gibi zaten Burka bu meclise ait değildir." dedi. 

RESTORANDAN KOVULDU

Hanson bu eyleminden sonra Sydney'de gittiği bir restoranda tepkiyle karşılandı. İslama ve Müslümanlara karşı önyargılı bakış açısı nedeniyle tepki çeken Hanson, restoranda istenmedi. Restoran sahibi tarafından kovulan Hanson, dışarı çıkmak zorunda kaldı. Hanson'un kovulması sırasında çevrede çok sayıda kişi toplanarak yaşananları izledi. Bu arada toplanan kalabalığın restoran sahibini alkışladığı görüldü.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında