'15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: "15 Temmuz'da bu köprü üzerinde kanıyla canıyla bu vatanı korumuş şehitlerimizin anısına, burada kanları dökülmüş, akmış kahraman gazilerimizle birlikte yürüyeceğiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde kanıyla canıyla vatanı korumuş şehitler anısına aynı yerde kanlarını akıtmış gazilerle yürüdüklerini belirterek, "Bu vatan topraklarını hiç kimseye öyle kolay kolay vermeyeceğimizi, 15 Temmuz'da kahraman şehitlerimiz bir kez daha gösterdi. Onları hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacağız." dedi.

Bakan Kaya, 15 Temmuz gazileri ve yurtlarda kalan çocuklarla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor A.Ş. tarafından bu yıl "15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu'na katılmak için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne geldi.

38. İstanbul Maratonu'nun 15 Temmuz şehitleri anısına saygı amacıyla yapıldığı için köprü üzerinde toplandıklarını anlatan Kaya, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Her sene binlerce insanın köprünün Asya tarafındaki ayağında toplanıp koştuğunu hatırlatan Kaya, "Bu sene Vodafone ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., bu maratonun temasını 15 Temmuz şehitleri anısına yaptı. Bugün, 15 Temmuz şehitlerimizin anısı için yürüyeceğiz, koşacağız. Biz de burada 15 Temmuz'da kahramanlık göstermiş gazilerimizle beraberiz. Aynı zamanda Sevgi Evlerimizden, yurdumuzda kalan çocuklarımızla beraberiz. Kahraman gazilerimizle 15 Temmuz'da bu köprü üzerinde kanıyla canıyla bu vatanı korumuş şehitlerimizin anısına ve burada kanları dökülmüş, akmış kahraman gazilerimizle birlikte yürüyeceğiz." diye konuştu.

Şehit ve gazilerin acılarının yüreklerde hala çok taze olduğunu dile getiren Kaya, şunları aktardı:
"Hiçbir zaman onları unutmayacağız. Rabbim onlara rahmet eylesin. Bu vatan topraklarını hiç kimseye öyle kolay kolay vermeyeceğimizi 15 Temmuz'da kahraman şehitlerimiz bir kez daha gösterdi. Nasıl ki, Çanakkale'de Dumlupınar'da bu vatan için binlerce insan şehit olduysa, 15 Temmuz'da da 247 şehidimiz vardı. Dün de bir gazimiz şehit oldu. Sayı 247'ye yükseldi. Allah hepsine rahmet eylesin. İşte bu şehitlerimizin anısına burada yürüyüp, koşacağız. Onları hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacağız."

Bakan Kaya, 15 Temmuz gazileriyle bakanlığa bağlı Sevgi Evleri ve yurtlarında kalan çocuklarla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde şehitler için fatiha okuyup dua etti.
"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Taksim Meydanı miting alanı değildir