Zorlu PSM "4. Sezon Programı" tanıtıldı

İSTANBUL (AA) - Zorlu Performans Sanatları Merkezi, farklı sanat türlerini bir arada sunduğu "4. Sezon Programı"nı açıkladı. Zorlu Performans Sanatları...

Google Haberlere Abone ol
Zorlu PSM "4. Sezon Programı" tanıtıldı

İSTANBUL (AA) - Zorlu Performans Sanatları Merkezi, farklı sanat türlerini bir arada sunduğu "4. Sezon Programı"nı açıkladı.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi Genel Müdürü Murat Abbas, Zorlu PSM'de yapılan tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin bu sezonda da farklı müzik türlerine örnek teşkil edecek birçok sanatçı ve gruba kapılarını açacağını belirterek, son bir sene içerisinde tüm Türkiye'de kültür-sanat sektörünün zorluklar yaşadığını ancak bir arada zorlukların üstesinden gelinmeye çalışıldığını söyledi.

Geçen yıllarda müziğin her türüne değinmeye çalıştıklarını, bazı isimlerin Türkiye'ye gelmesinin insanları şaşırttığını ifade eden Abbas, "Yeni sezonda Türkiye'ye hiç gelmemiş alternatif isimleri de getireceğiz. Bu sezon caz müziğine çok önem veriyoruz. Chick Corea, Michel Camilo ve Tomatito gibi isimleri getiriyoruz." dedi.

Yerli grupların da Zorlu'da sahne alacağını kaydeden Abbas, şunları söyledi:

"Charm Music işbirliğiyle dünyanın en ünlü elektronik müzik, yaratıcılık ve teknoloji festivali Sonar İstanbul, müzikseverlere yepyeni deneyimler yaşatacak. Titanic Live, Amadeus Live, Aliens Live ve The Lord Of The Rings in Concert: The Two Towers Live ile film gösterimiyle senfoni orkestrası çalışmamız bu sezon da devam edecek. Bu sezon aynı zamanda tiyatro sahnelerimiz de çok canlı olacak. Çok kıymetli oluşumların oyunları sahnelenecek."

Ümit Besen, Ayhan Sicimoğlu, Burhan Öçal ve İstanbul Orient Ensemble, Mabel Matiz, Güliz Ayla, Cem Adrian, Yeni Türkü, Kaan Tangöze gibi birçok ismin ve grubun, bu sezon Zorlu PSM'de sahne alacaklarını kaydeden Murat Abbas, Türkiye'deki kültür-sanat hareketliliğini yurt dışında duyurmaya çalışarak, ülkede iyi şeyler olmaya devam ettiğini dünyaya göstermeye çalıştırdıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar