Zorlu Enerji, Gaziantep'e kalibrasyon merkezi kurdu

İSTANBUL (AA) - Zorlu Enerji tarafından, Gaziantep'te yılda 100 bin doğalgaz sayacının kalibrasyonunu yapabilecek kapasiteyle kurulan ve doğunun bu alandaki ilk merkezi olma özelliğini taşıyan "Zorlu O&M Kalibrasyon Merkezi" hizmete...

Google Haberlere Abone ol
Zorlu Enerji, Gaziantep'e kalibrasyon merkezi kurdu

İSTANBUL (AA) - Zorlu Enerji tarafından, Gaziantep'te yılda 100 bin doğalgaz sayacının kalibrasyonunu yapabilecek kapasiteyle kurulan ve doğunun bu alandaki ilk merkezi olma özelliğini taşıyan "Zorlu O&M Kalibrasyon Merkezi" hizmete alındı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep'te kurulan “Zorlu O&M Kalibrasyon Merkezi”nde, G2,5’den G6‘ya kadar olan diyaframlı doğalgaz sayaçlarının kalibrasyon işlemine başlandığı belirtildi.

Söz konusu tesisin doğu bölgesinin ilk ve tek kalibrasyon merkezi olduğu belirtilen açıklamada, yılda 100 bin sayacın kalibrasyonunun yapılabileceği bildirildi. Merkezde, test işlemleri öncesinde sayaçların güneş ışınlarına veya diğer iklim koşullarına maruz kalmaması için 30 bin kapasiteli kapalı bir depo alanının da bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu O&M Genel Müdür Yardımcısı Ömer Haru Örge, doğalgaz dağıtım sektöründe kalite ve sürekliliğin sağlanabilmesi için kalibrasyon merkezinin büyük önem arz ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de çevreci, ekonomik ve güvenilir bir yakıt olan doğalgazın ve faturalandırılmasında araç olarak kullanılan sayaçlarının kullanımı her geçen gün daha da artıyor. Bu yüzden doğalgaz sayaçlarının ölçüm doğruluğunu sağlayan kalibrasyon merkezlerine ciddi bir ihtiyaç var. Bizim kurduğumuz Zorlu O&M Kalibrasyon Merkezi, bağımsız ve tarafsız bir laboratuvar olarak titizlikle yaptığı kalibrasyon testleri ile tüketicilerin bu konudaki ihtiyaçlarını tam ve güvenli olarak karşılayacaktır.”

Yorumlar