Zoom programından korumanın en iyi yolu: Zoom'da güvenliğinizi nasıl artırabilirsiniz?

Zoom uygulaması birçok gizlilik ve güvenlik endişesiyle karşı karşıya kaldı. Peki, Zoom ile ilgili güvenliğinizi nasıl artırabilirsiniz. İşte Zoom'dan korumanın en iyi yolu

Google Haberlere Abone ol
Zoom'da güvenliğinizi nasıl artırabilirsiniz?

Daha fazla insan iletişim kurması için son dönemde yaygın halde kullanılan Zoom uygulaması birçok gizlilik ve güvenlik endişesiyle karşı karşıya kaldı . SpaceX de dahil olmak üzere işletmeler, çalışanlara hizmeti kullanmayı bırakmalarını söylerken, tüketiciler de dahil olmak üzere alternatif uygulamaları tercih etmeye başladı. Peki, hala Zoom'u kullanmanız gerekiyorsa? ne yapmanız gerekiyo. Web'in en popüler video konferans hizmetlerinden biri haline gelen Zoom ile ilgiligüvenliğinizi nasıl artırabilirsiniz.

Zoom yazılımınızı güncelleyin

Zoom Mac veya Zoom PC

- Zoom masaüstü uygulamasını açın .
- Sağ üst köşedeki profilinizi tıklayın.
- Seç Kontrolü için güncellemeler seçeneği.
- Tamamlandığında Bitti'yi tıklayın .

Zoom iOS (iPad ve iPhone)

- App Store'u açın .
- Ara Zoom app.
- Bir güncelleme varsa, düğme Güncelle diyecektir .
- Başlamak için varsa Güncelle düğmesine dokunun .


Zoom Toplantı ayarlarını güncelleme

Zoom, davet edilen bir kişi kilitli olmayan bir toplantıda şiddet içeren veya pornografik içerik yayınladığında büyük sorunlara neden olabilir. Oturumunuzu bu tür saldırılara karşı korumak için aşağıdaki ayarların değiştirilmesini öneririz. Zoom güncellemeleri hızlı bir şekilde kullanıma sunduğundan, aşağıdaki varsayılan ayarların bazılarının değişebileceğini, ancak bunları tekrar kontrol etmenin asla zarar veremeyeceğini lütfen unutmayın.

- Odanızın katılmak için gerekli bir parolaya sahip olduğundan emin olun.
- Sorunlara yol açmayı bekleyen gizli kullanıcılardan kaçınmak için Ana Bilgisayara Önce Katıl ayarını devre dışı bırakın.
- İstenmeyen paylaşımların yayılmasını önlemek için Dosya Aktarımı seçeneğini devre dışı bırakın.
- İstenmeyen ziyaretçilerin kaldırıldıktan sonra video görüşmesine erişememesi için Kaldırılan Katılımcıların Yeniden Katılmasına İzin Ver seçeneğini devre dışı bırakın.

Yukarıda belirtilen ayarlardan herhangi birini güncellemek için, ana bilgisayar, profil fotoğrafınıza tıklayarak elde edilen masaüstü istemcisinin Ayarlar menüsünü açarak değişiklik yapabilir . Toplantıdayken, bazı gizlilik ayarları Paylaşım Ekranı düğmesiyle ayarlanabilir , ancak çoğu kontrol ana Ayarlar menüsünde yapılır.

zoom meeting

Zoom'dan korumanın en iyi yolu
Kendinizi Zoom'dan korumanın en iyi yolu? Zoom uygulamasını kullanmamanızdır. Zoom yerine Skype veya Google Hangouts gibi diğer toplantı çözümlerini tercih edin. Tüm ekibiniz veya aileniz Apple ürünlerini kullanıyorsa, tamamen uçtan uca şifrelenmiş bir çözüm olan FaceTime'ı da tercih edebilirsiniz. Mobil kullanıcılar, hem Android hem de iOS cihazlarda çalışan bir çözüm olan Duo'yu da düşünebilir.

Yorumlar