Ziraat Türkiye Kupası finaline doğru

- Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Buruk: - "Final oynamak çok değerli ama 1970 yılında kurulmuş bir takımı ilk defa Avrupa'ya götürebilirsek bizim için ayrı bir gurur olacak. Onun da heyecanını yaşıyoruz." - "Öncelikle zevk alacağımız ve başarıya ulaşacağımız maç olmasını diliyorum"

Google Haberlere Abone ol
Ziraat Türkiye Kupası finaline doğru

DİYARBAKIR (AA) - Ziraat Türkiye Kupası finalisti Teleset Mobilya Akhisarspor'un teknik direktörü Okan Buruk, "Final oynamak çok değerli ama 1970 yılında kurulmuş bir takımı ilk defa Avrupa'ya götürebilirsek bizim için ayrı bir gurur olacak. Onun da heyecanını yaşıyoruz." dedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak final maçı öncesi Diyarbakır Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Buruk, Diyarbakır'da en son 18 yıl önce Türkiye Kupası finalinde oynadığını anımsatarak, o dönemdeki yaşadığı heyecan ve tutkunun şimdi iki katına çıktığını söyledi.

Takım olarak hem Ege'yi hemde Türkiye'yi temsil ettiklerini düşündüğünü belirten Buruk, şöyle konuştu:

"Gücümüz, takımımızın bütçesi, yapısı ve özellikle elediğimiz takımlara baktığımızda buraya çok hak ederek geldiğimizi ve bir anlamda da Türkiye'nin ve Ege'nin takımı olma gururunu yaşıyoruz. Belki 1980'lerden beridir ilk defa bir Ege takımı finalde yer alacak. Ancak kupayı kazanıp hem kendimiz hem de taraftarımız için önemli bir işe imza atmak istiyoruz. Teknik adam olarak ilk defa final yaşamanın heyecanını yaşıyorum. Hem oyuncularımız hemde Akhisar ilçesi için daha çok heyecanlıyım. Günün sonunda kupayı kazanan bir takım olmayı çok istiyoruz. Final oynamak çok değerli ama 1970 yılında kurulmuş bir takımı ilk defa Avrupa'ya götürebilirsek bizim için ayrı bir gurur olacak. Onun da heyecanını yaşıyoruz."

Öncelikle güzelliklerin konuşulduğu maçın olmasını istediğini kaydeden Buruk, organizasyonda emeği geçen Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Bankası ve Turkuaz Medya Grubuna teşekkür etti.

Buruk, Bölgesel Amatör Lig'den Süper Lige kadar bütün takımların ortak paydada buluştukları bir kupada yer aldıklarını, burada final oynamanın Anadolu takımı olarak ayrıca gurur verdiğini söyledi.

"Kupayı alıp Avrupa'ya gidersek bunu başarırsak eğer Akhisar için çok önemli bir olay olur" diyen Buruk, konuşmasında şunları kaydetti:

"Kendi geçmişimde çok zor dönemlerden geçerek UEFA kupası kazanmıştık. Burada da zorlu dönemden geçip Türkiye Kupası'nda final oynayıp kupayı kazanarak bu kulübün efsane hocası ve oyuncuları olmak bizlerin elinde. Öncelikle zevk alacağımız ve başarıya ulaşacağımız maç olmasını diliyorum."

Takım kaptanı Bilal Kısa da çok heyecanlı ve umutlu olduklarını belirtti.

Kayserispor ve yarı finalde Galatasaray maçında zorlu maçlar oynayarak finale geldiklerini anımsatan Kısa, şöyle dedi:

"İnşallah yarın akşam da bunun sonucunu alırız. Akhisar ilçesine kupayı armağan ederiz. Zor bir maç olacak bizim için. Fenerbahçe de son dönemlerde form olarak çok güzel bir grafik çizdi. Sadece tek maç oynayacağız. Bunun için hazırız. Tüm arkadaşlarımız bunun bilincinde. Çok iyi oynayıp inşallah kupayı Akhisar'a götürürüz."


Yorumlar