Zeytinburnu'nda yeni sosyal tesis açılıyor

Zeytinburnu Kazlıçeşme Sanat'ın yanında sosyal tesis inşa edilecek

Google Haberlere Abone ol
Zeytinburnu'nda yeni sosyal tesis açılıyor

Zeytinburnu Belediyesi, Kazlıçeşme Sanat binasının yanında yeni bir sosyal tesis yapacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediyenin eski hizmet binasındaki restorasyon çalışmaları sırasında bulunan Geç Roma-Erken Bizans dönemine ait mozaiklerin bulunduğu alan, katma değeri olan çalışmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Kazlıçeşme Sanat'ta Mozaik Müzesi çalışmaları devam ederken bölgeye yeni sosyal tesis de yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kazlıçeşme Sanat'ın, Zeytinburnu Mozaik Müzesi'nin hemen yanında, restoranı, kafesi, manzarası, ortamı, havası, her şeyiyle harika olacak. Ailece geleceğiniz, iyi vakit geçireceğiniz yeni bir mekan. En ufak detayına kadar özenle hazırlanmış bir proje. Çok yakında yapımına başlayacak, kısa sürede bitireceğiz. Zeytinburnu'muza, hepimize hayırlı olsun."

Üç katlı planlanan sosyal tesis, kafeterya, restoran, açık teras, bahçe ve etkinlik alanlarından oluşacak. Projenin kurgusu, İstanbul'da sur dışında bilinen, en büyük zemin mozaiği olan Kazlıçeşme Mozaikleri'nden yola çıkılarak, renk, doku ve desen tipolojilerinden oluşturuldu.

Tüm çalışmalar, Zeytinburnu Belediye Başkanlığı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri denetiminde, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu onayı ile yapılıyor.

 

Yorumlar