Zeki Ergezen neden öldü, nerede vefat etti, kaç yaşındaydı?

AK Parti kurucularından ve eski bakanlardan Zeki Ergezen hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Eski Bakan Zeki Ergezen vefat etti

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen tedavi gördüğü Ankara Başkent Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. Konuyla ilgili açıklamayı ise oğlu Muaz Ergezen yaptı. Muaz Ergezen Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, "İnna lillah ve inna ileyhi raciun. Babm Zeki Ergezen’i Ankara Başkent hastanesinde kaybettik. Dualarınızı esirgemeyin" dedi. 

Ergezen'in mesajına, babasıyla birlikte AK Parti kurucular kurulunda yer alan Ayşe Böhürler, "Başınız sağolsun, Muaz Bey:((( Babanız Ak Parti kurucular kurulu üyesi olarak tanıdım, hayırla anıyor ve Allah rahmet etsin duasıyla ailenize sabırlar diliyorum." şeklinde cevap verdi.

AK Parti'nin Kurucu üyelerinden olan Ergezen, 19, 20, 21 ve 22. Dönem Bitlis Milletvekilliği ve 58 ve 59. Hükümetlerde Bayındırlık ve İskân Bakanı olarak görev yapmıştı.

ZEKİ ERGEZEN KİMDİR?

Zeki Ergezen, 2 Aralık 1949'da Bitlis Ahlat'ta doğdu.

Babasının adı Müslüm, annesinin adı Cemile'dir. Mimar; Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. Bitlis ve Muş'ta Bayındırlık İI Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde İnşaat Dairesi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 19, 20, 21 ve 22. Dönem Bitlis Milletvekili. 20. Dönem'de TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevine seçildi.

58 ve 59. Hükümetlerde Bayındırlık ve İskân Bakanı olarak görev yaptı. 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Orta düzeyde İngilizce bilen Ergezen, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yorumlar