Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, babası kim, eşi kim, nereli, kaç yaşında?

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne ile suçlanıyor, hakkındaki iddialar nelerdir, en son eşi tarafından mağdur edilen Taşkesenlioğlu suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı, soruşturmada son durum nedir?

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, babası kim, eşi kim, nereli, kaç yaşında? - Sayfa 1

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, babası kim, eşi kim, nereli, kaç yaşında?

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU

Zehra Taşkesenlioğlu en son, boşanma aşamasındaki eşinin Sedat Peker ile işbirliği yaparak mahrem görüntülerini paylaşmasıyla yaşadığı mağduriyetle gündeme geldi. Boşanma aşamasındaki eşi eski rektör Ünsal Ban, ev içinde çekilmiş görüntüleri organize suç örgütüne vererek Twitter üzerinden yayınlanmasını sağlamıştı. Bu durum tepkiyle karşılanırken, Taşkesenlioğlu da konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. Öncesinde ise firari çetebaşı Sedat Peker'in sosyal medya hesabından yayınladığı bazı iddialarda Taşkesenlioğlu'nun adı geçiyordu. İddialarda, kadın bir iş insanının "benden rüşvet istediler vermedim" şeklinde ifadeleri vardı. Peki, Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, nereli, kaç yaşında?

Zehra Taşkesenlioğlu 3 dönemdir AK Parti Erzurum Milletvekilliği yapan partinin önde gelen ve en çok çalışan isimlerinden biri olarak biliniyor. Partinin daha önce alt kademelerinde görev alan Taşkesenlioğlu, en son milletvekili seçilmişti. Özel ve iş hayatında disiplinli, işini seven ve çalışmalarında ciddiyetiyle öne çıkan bir isimdir. 

Taşkesenlioğlu'nun ağabeyi eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'dur. Suç şebekesi tarafından gündeme getirilen iddiaların hefedinde yer alan isimlerden biri de Milletvekili Taşkesenlioğlu'nunu ağabeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu'dur. 

Suç şebekesinin sosyal medyada yaymaya çalıştığı iddialarda, şebekeyle belli ki daha önce de bağı olan iş insanı kadının şaibeli ifadeleri yer alıyor. Nitekim, bu kadın, suç şebekesinin başı Sedat Peker ile görüştüğünü, kendisiyle telefonda görüşme gerçekleştirdiğini itiraf etmişti. Aynı zamanda bu kadın hakkında daha önce SPK tarafından suç duyurusunda bulunulduğu da basında yer alan haberlerde açıkça görülüyor. 

Zehra Taşkesenlioğlu, siyasete Refah Partisi İstanbul teşkilatı döneminde girmiş bir isimdir. 

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesinde İktisat, Bahçeşehir Üniversitesinde Avrupa Birliği İlişkileri alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. ABD'de başladığı doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Siyasi hayatına 1992 yılında Refah Partisinde başlayarak, AK PARTİ İstanbul İl Başkanlığında Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etti. Bölgesel kalkınma, göç ve göç yönetimi, enerji politikası alanında çok sayıda araştırma, rapor ve makalesi yayımlandı.

ABD, İngiltere, İtalya, Almanya, Fas, Cezayir, Belçika, Macaristan, Bosna Hersek, Tanzanya, Uganda, Ruanda ve Sudan'da birçok eğitim ve projede yer aldı.

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, babası kim, eşi kim, nereli, kaç yaşında? - Sayfa 2

AÇIKLAMA YAYINLADI

Sosyal medyada şahsımı hedef alan mahrem görüntülerle ilgili şu açıklamayı yapmak zaruri olmuştur. Kendi mahrem evimde, başım açık şekilde Ünsal Ban tarafından gizli çekilen görüntülerim kişisel ve aile mahremiyetim hiçe sayılarak milyonlara servis edilmiştir.

Son derece çirkin ve gayriahlaki şekilde yayınlanan söz konusu görüntülerle kadına karşı şiddetin en ağır şekline maruz bırakılmış bulunmaktayım. Söz konusu şahsiyetin boşanma sürecinde kendini haklı konuma getirebilmek için olmadık yollara başvurduğu görülürken, tartışmanın öncesi ve sebebinin ne olduğu bilinmeden bir kurgu üzerinden servis edilen bu görüntüler toplum nezdinde beni küçük düşürüp, itibarımı lekelemeyi hedef almıştır.

Görüntülerde tartışma sırasında Ünsal Ban'ın ailesinin ve çevresinin uzun dönemdir benim ve ailenin adını kullanarak yaptığı usulsüzlüklere gösterdiğim ve artık son noktaya gelen tepkim yaşadığım bu zorlu süreci gözler önüne sermektedir. Farklı bir boyuta çekilen bu görüntüler boşanma sürecinde zor günler yaşayan bir kadının linç edilmesi ve itibarsızlaştırma çalışmasından başka bir amaca hizmet etmemektedir. Diğer taraftan aile mahremiyetini, toplumun en temel değerlerini bile hiçe sayan kınanması gereken bu rezillik maalesef siyasi bir lince dönüştürülmüştür.

Günlerdir, ailenle birlikte sistematik olarak iftira kampanyası ile karşı karşıya kaldığımı ve bu iftiraları atan ya da taraf olan herkesle yargı önünde hesaplaşacağımı belirtmek isterim. Şahsıma yönelik bu yargısız infazın son bulacağına ve son derece ahlaksızca oynanan bu kumpasın yargı önünde bir an önce gün yüzüne çıkacağına inancım tamdır. Bu konu ile ilgili adli ve hukuki süreç başlatılmıştır" 

MİNE TOZLU SİNEREN'İN İDDİALARIYLA İLGİLİ CEVABI

Taşkesenlioğlu’nun açıklaması şöyle: 

“İş insanı Mine Tozlu Sineren tarafından sosyal medyada ortaya atığı iddialar nedeniyle günlerdir ailem ve şahsıma yönelik kasıtlı olarak sistematik bir suç isnadı yapılmaktadır.

Yaşanan bilgi kirliliğinden dolayı kamuoyunu bilgilendirmek zaruri hale gelmiştir. Seçim çalışmaları nedeniyle Mayıs 2018 tarihinde Erzurum’da bulunduğum esnada iş insanı Mine Tozlu Sineren, danışmanım aracılığı ile randevu talebinde bulunmuştur.

Programım gereği Hınıs ilçesinde olduğundan dolayı görüşemeyeceğimi ifade etmeme rağmen Mine Tozlu Sineren görüşme talebinde ısrar ederek Hınıs’a gelmiştir.

İlk kez karşılaştığım Sineren’i dinledikten sonra talebinin şahsımla alakalı olmadığını, muhatabı olan Sermeye Piyasası Kurulu ile görüşmesi gerektiğini ve konuya müdahil olamayacağımı belirttim.

O tarihten itibaren müfteri Mine Tozlu Sineren ile hiçbir görüşmem olmamıştır. Mine Tozlu Sineren’in ifade ettiği danışmanlık bürosu ile hiçbir ilişkim olmadığı gibi görüştüğü kişilerle de herhangi bir tanışıklığım bulunmamaktadır.

İftira ve kumpas olayının bir diğer ayağında yer alan Mine Tozlu Sineren, katıldığı televizyon programında ismimi kasıtlı olarak gündeme getirmiş ancak şahsımla ilgili hiçbir delil ortaya koyamamıştır.

Konu ile ilgili adli ve hukuki süreç başlatarak Mine Tozlu Sineren’in iftiraları hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğumu ifade ederim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, babası kim, eşi kim, nereli, kaç yaşında? - Sayfa 3

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU BİYOGRAFİSİ

Zehra Taşkesenlioğlu 1972 yılında Erzurum'da Mazhar ve Saide Taşkesenlioğlu'nun kızı olarak dünyaya geldi. SPK eski başkanı Alif Fuat Taşkesenlioğlu'nun kardeşidir.

1995 yılında Uludağ Üniversitesi İ.B.B.F den mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İktisat ana bilim dalında ve Bahçeşehir Üniversitesinde AB İlişkileri alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. Halen ABD’de başladığı doktora çalışmalarına tez aşamasında devam etmektedir. İtalya LUISS ile Center for European Studies ortaklaşa düzenlediği Düzenleyici Etki Analizleri ve Düzenleyici Reformlar konusunda uzmanlık eğitimini 2010 yılında tamamladı.

Hali hazırda MAYA Proje Yönetim sahibi ve Genel Müdürü olarak yerel yönetimler, kamu kurumları ve özel sektör için AB ve diğer uluslar arası projelerin hazırlanması ve uygulamasını, düzenleyici etki analizlerinin yapılmasını koordine ederken yine aynı konularda bu kurumlarda eğitimler vermektedir. Aynı zamanda birçok özel sektör kuruluşu için AB ve Dünya Bankasının ihalelerinin hazırlanması konularında teknik destek hizmet vermektedir. 2009Yılından itibaren enerji alanında yenilenebilir enerji ve Karbon emisyon ticareti gibi sektörlere de Danışmanlık ve proje geliştirme çalışmalarına adım atmıştır.

Bölgesel kalkınma, göç ve göç yönetimi, enerji politikası alanında çok sayıda araştırma, rapor ve makalesi yayımlandı. ABD, Ingiltere, İtalya, Almanya, Fas, Cezayir, Belçika, Macaristan, Bosna Hersek, Tanzanya, Uganda, Ruanda ve Sudan’da birçok eğitim ve projede yer aldı.

Göç ve Göç Yönetimi, AB Bölgesel politikası ve Enerji Politikası hakkında yayınlanmış çok sayıda araştırma, rapor ve makalesi bulunan Zehra Taşkesenlioğlu, AB fonları ile finanse edilen birçok ulusal, bölgesel ve uluslararası projenin yöneticiliğini yaptı. ABD Dış İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen Katılımcılık ve Yasama Süreçleri Staj programı çerçevesinde almış olduğu burs ile Amerikan Kongresinde ve Executıve Office’de Nisan 2011 –Mayıs 2011 tarihleri arasında  staj programını tamamlamıştır.

İstanbul Ticaret Odası meclis üyeliğini yürüten Taşkesenlioğlu aynı zamanda TOBB DEİK Türkiye Ruanda  İş Konseyi Başkanlığını  görevini de sürdürmektedir. MÜSİAD'ın farklı sektör kurullarında yönetim kurulu üyeliğini yürütmektedir. 

1995 yılında Refah Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığında Teşkilatlanma, Ekonomik ve Sosyal İşler, AR GE birim başkanlıkları görevini yürüttü. 1995 genel seçimlerinde İl Kadın Kolları SKM başkan Yardımcılığı ve 3. Bölge SKM başkanlıklarını yürüttü. 1998–1999 yıllarında Fazilet Partisinde İl Kadın Kolları başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Birim başkanlığı ve daha sonra Ekonomik ve Sosyal Konular birim başkanlığı görevlerinde bulundu. Siyasete özürlülerin girişlerini sağlamak üzere parti genel merkezinde ve İstanbul İl teşkilatında Özürlüler biriminin kurulmasında rol aldı. 2004 yılında AK parti İstanbul İl Başkanlığında Çalışma Komisyonu üyesi olarak çalışmalarına devam etti. 2006 Haziran döneminde yapılan İstanbul İl kongresi ile İl Yönetim Kurulu üyesi, 2007 genel seçimlerinde 3. Bölge SKM başkanlığında Kampanya Sorumlusu olarak siyasi çalışmalarına devam etti.

Ak Parti'den 25., 26. ve 27. Dönem Erzurum Milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcülüğü, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu, Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Türk Grubu üyelikleri yaptı. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu ve Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Türk Grubu Üyesidir.

Zehra Taşkesenlioğlu, 28 Nisan 2019 tarihinde  hayatını Prof. Dr. Ünsal Ban ile birleştirdi. İstanbul da yapılan düğüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Adayı Binali Yıldırım, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ak Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ’ın yanıs sıra çok sayıda davetliler yer aldı.

Taşkesenlioğlu; çok iyi düzeyde İngilizce, Swahili (Afrika Dili) ve az düzeyde Fransızca bilmektedir.