Zamlanan kurban fiyatları bileycileri de etkiledi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Kurban Bayramı nedeniyle senenin üç günü tezgah açabilen bıçak bileycileri azalan iş potansiyelinden dertli.Zorlukla aldıkları izin sonrası caddelerin köşe başlarında tezgahlarını açan seyyar bıçak...

Google Haberlere Abone ol
Zamlanan kurban fiyatları bileycileri de etkiledi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Kurban Bayramı nedeniyle senenin üç günü tezgah açabilen bıçak bileycileri azalan iş potansiyelinden dertli.

Zorlukla aldıkları izin sonrası caddelerin köşe başlarında tezgahlarını açan seyyar bıçak bileyicileri eski senelerdeki işleri artık yapamadıkları, kökeni çok eski senelere dayanan bu mesleğin her yıl biraz daha yok olmak üzere olduğunu ifade ettiler.

Bu mesleğin baba mesleğini olduğunu söyleyen Kudret Demirezen “ Ben yaklaşık 30 seneden bu yana aynı yerde mesleği devam ettiriyorum. Babam da bu caddelerde aynı işi yapardı. Ancak bu sene işler kurban kesimine göre oldukça durgun. Beklediğimiz işleri yapamıyoruz. Bu meslek yavaş yavaş yok oluyor. “

Bıçak bileyciliği yapan bir başka isim olan Naci Kalaycı da geçen seneki işleri arar hale geldiklerini söyleyerek “ Önceki senelerde bizlere tezgah açmak için 3 gün izin veriyorlardı. Ama ne yazık ki bu sene 2 gün izin alabildik. Kurban kesenlerin sayıları azaldığı için her sene işlerimizin biraz daha düşüyor. Kurbanların pahalı olması bu sene işlerimizi oldukça düşürdü. Bu mesleği yapanlar olarak bu geleneği sürdürmek çabasındayız. Ancak bu gidişle bıçak bileyicileri sona erecek gibi duruyor. “ dedi.

Yorumlar