Zambiyalı Türkiye Mezunları buluştu

- YTB, Türkiye'de okuyan Zambiyalılar için "Türkiye Mezunları Buluşması" düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Zambiyalı Türkiye Mezunları buluştu

ANKARA (AA) - Türkiye'de okuyan Zambiyalılar, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Zambiya'nın başkenti Lusaka'da düzenlediği "Türkiye Mezunları Buluşması"nda bir araya geldi.

YTB'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Lusaka Büyükelçiliği ve YTB'nin ev sahipliği yaptığı programa Büyükelçi Şebnem İncesu, YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, Türkiye mezunları ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye mezunlarının ikili ilişkilere sunduğu olumlu katkıya işaret eden Büyükelçi İncesu, büyükelçiliğin Türkiye mezunlarını her zaman destekleyeceğini vurguladı.

Zambiyalı Türkiye mezunları ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren YTB Başkan Yardımcısı Yusuf, mezun sayısının gelecek yıllarda artacağını belirtti.

Yusuf, kardeş ülke Zambiya'nın derdinin Türkiye'nin de derdi olduğunu ve Türkiye mezunlarının Zambiya'nın gelişiminde önemli roller üstleneceğini söyledi.

Türkiye'nin daha fazla Zambiyalı öğrenciye eğitim imkanı sunmak istediğini vurgulayan Yusuf, "Türkiye Bursları"nın Zambiya'da daha etkin tanıtılmasının önemine işaret etti.


Yorumlar