Zafer Duygu kimdir, nerelidir?

Zafer Duygu kimdir sorusu Erman Dorman'ın programına konuk oluşuyla bir kez daha gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
Zafer Duygu kimdir, nerelidir?

Zafer Duygu kimdir, uzmanlık alanı nedir soruları TV8'de yayınlanan Emre Dorman'la programına konuk oluşundan sonra tekrar gündeme geldi. 

Özellikle de dinler tarihi konusunda yaptığı çalışmalarıyla tanınan Zafer Duygu biyografisi şöyle: 

Zafer Duygu Din, mitoloji, din felsefesi alanlarında araştırmalar yapan bir yazardır. 

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde "bölüm başkanı" olarak görev yapmaktadır.

Caption

 

Duygu 2007 yılında Manisa'da bulunan Celal Bayar Üniversitesi Tarih bölümü bitirdi.

Daha sonra aynı üniversitede İslam Yönetiminde Süryaniler konulu teziyle yüksek lisans yaptı. 

Sonrasında ise Hıristiyanlığın Roma Siyasal Sistemiyle Entegrasyon Süreci konusundaki araştırmasıyla da doktorasını tamamladı.

SUSEM’de Dinler Tarihi seminerlerinde Hıristiyanlığın Doğuşu (İsa ve Pavlus Dönemi) ve Erken Dönem Hıristiyanlık konularını anlatmaktadır.

Doç. Dr. Zafer Duygu'nun üzerinde araştırmalar yaparak uzmanlaştığı konular arasında, "Hıristiyanlık Tarihi, İran Hıristiyanlığı, Hıristiyanlığın Part- Sâsânî Devleti ile ilişkileri, Süryani Tarihi, Bizans Tarihi, Doğu Hıristiyanlığı ve İslamiyet’in erken yüzyıllarında Doğu Hıristiyanlığı" bulunuyor.

Doç. Dr. Duygu şu anda Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Süryani Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı görevinde bulunuyor.

Duygu, Mardin Üniversitesinde aynı zamanda, "Süryânî Tarihine Giriş (Lisans), Hıristiyanlık Tarihi: İsa, Havariler, Paulos, İnciller (Lisans), Süryani Kilisesi Tarihi (Yüksek Lisans), Seküler Süryani Tarihi (Yüksek Lisans), Süryani Historiyografisi (Yüksek Lisans), Süryani Tarihine Giriş (Yüksek Lisans), Süryani Teo-Felsefî Tartışmaları Tarihi (Yüksek Lisans), Tarih Yazımının Kuramsal Meseleleri (Doktora) dersleri"ni vermektedir.

Kristolojiye Giriş, Nikomedia ve Hıristiyanlık, Süryani Tarih Yazıcılığında Geç Antik Çağ, Hıristiyanlık ve İmparatorluk, İsa, Pavlus, İnciller adlı kitapları bulunmaktadır.

Şu ana kadar kaleme aldığı kitaplar arasında "Hıristiyanlık ve İmparatorluk, Kristolojiye Giriş, Nikomedeia ve Hıristiyanlık, Süryani Tarih Yazıcılığında Geç Antikçağ, İsa, Pavlus, İnciller" bulunuyor. 

Duygu'nun kitapları ve eserleri Divan Kitap, Düşün Yayıncılık aracılığıyla kitapseverlerle buluşuyor.

Duygu'nun en son yazdığı kitap ise "Kristolojiye Giriş" oldu. 

Zafer Duygu kimdir?

DEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Lisans, Yüksek Lisans ve Doktorasını ise Celal Bayar Üniversitesi'nde yaptı.

Tarih uzmanı olmanı olan Zafer Duygu, ABD'de North Carolina Duke Üniversitesi'nde din çalışmaları bölümünde uzmanlığını yaptı.

Felsefe ve din bilimleri üzerine çalışmalar yürüttü.

 


 

 

Yorumlar