Yüz germe estetiği ile genç kalmak mümkün

İnsanlar yaşlanmanın etkilerini en aza indirmek için ve yüzde beliren kırışıklıklardan kurtulmak için çeşitli estetik yolları denerler. Bunlardan biride yüz germe estetiğidir.

Google Haberlere Abone ol
Yüz germe estetiği ile genç kalmak mümkün

Yüz germe estetiği, yüzde oluşan deformasyonu gidermek için uygulanan medikal estetik yöntemlerinden biridir.

Yüz bölgesinin yerçekiminin ve çevre fektörlerinin etkisi ile kırışması ve sarkması sonrası oluşan estetik bozukluğun giderilmesi modern hayatta daha çok önem kazanmıştır.

'Yaşlanmak' doğanın bir gereğidir. Ancak bunu görünümsel olarak engellemek yada oluşan bozuklukları gidermek gelişen teknoloji ve medikal yöntemlerle mümkündür.
Yaş ilerledikçe hücre yenilenmesinin yavaşlaması vücudun bu etkileri kendi kendine yok etmesini imkansız kılmaktadır. Ancak, sağlıklı beslenme kaliteli ve düzenli bir cilt bakımı bu etkileri yavaşlatır ve geciktirir.

yüz germe estetiği, ameliyatı

Yüz germe estetiği nasıl uygulanır

Yüz germe estetiğinde işlem öncelikle yüzün orta bölgesinin gerilmesi ile sağlanır. Gözün dış bölgesinden başlayarak dudak bölgesi ve burun kenarları dahil olmak üzere bu bölüm gerdirilir. Bu işlem kişinin ihtiyaçlarına göre farklılık gösterebilir.

Göz altı bölgesinde oluşan kırışklıklar, torbalanmalar ve sarkmalar da yüz germe estetiği ile giderilir. Eğer yaş çok fazla ilerledi ve kırışık ve sarkmalar sadece yüzün orta bölümünü gerdirmek ile giderilemiyorsa bu işlem kulak gölgesinden girilerek tüm yüz bölgesinin gerdirilmesi ile yapılır.

Yaş ilerledikçe yüz kemiklerinde erime meydana gelmektedir. Bu da yüzün şökmesine sebebiyet verir. Bu problem tespit edildiğinde gerekirse yüz bölgesinde meydana gelen çökme ve sarkma bulunan bölgelere implant ve yağ dokusu ekleme işlemi de gerçekleştirerek daha genç bir görünüm elde edilmeye çalışılır.

Yüz germe estetiğinde yaş sınırı

Yüz germe estetiği için belli bir yaş aralığı yoktur. Kişiden kişiye ve ihtiyaçlara göre uzmanlar tarafından uygun olup olmadığı belirlenir. Genellikle bu ihtiyaç orta yaştan sonra ortaya çıkmaktadır.