Yusuf Meydan kimdir, nerelidir?

Yusuf Meydan İstanbul Taksim'de meydana gelen bombalı saldırı esnasında kızı Ecrin ile birlikte hayatını kaybeden terör kurbanlarından biriydi. Peki, Yusuf Meydan kimdir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Yusuf Meydan kimdir, nerelidir?

Yusuf Meydan kimdir, nerelidir soruları Taksim'deki bombalı saldırı sonrasında merakla sorulmaya başlandı. Türkiye'yi yasa boğan Taksim saldırısının yankıları devam ederken, saldırıda hayatını kaybedenlerin kadınlar, çocuklar ve siviller olması acıyı bir kez daha katladı. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında minik kız çocuğu Ecrin Meydan da vardı. Babasıyla birlikte Adana'dan İstanbul'a gelmiş, amcasının kız isteme törenine katılacaklardı. İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan'ın kim olduğu araştırılıyor. Peki Yusuf Meydan kimdir? 

YUSUF MEYDAN KİMDİR, NERELİDİR?

13 Kasım Pazar günü akşam saatlerinde İstanbul'un en yoğun bölgelerinden biri olan İstiklal Caddesi'nde bombalı terör saldırısı gerçekleştirildi. Patlamada 6 sivil hayatını kaybederken, 82 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında yer alan Yusuf Meydan ile kızı Ecrin Meydan, Adana'dan İstanbul'a kız istemeye gelmişlerdi. Yusuf Meydan'ın erkek kardeşini kız istemek için gelen aile, tatil gününü İstiklal Caddesinde geçirmek istemişti. Baba Yusuf Meydan, anne Mevhibe Meydan ve kızları Ecrin saldırının gerçekleştiği anlarda oradan geçmekteydi. 

Yusuf Meydan kimdir, nerelidir?
Yusuf Meydan kimdir, nerelidir?

 

Saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerden 2 kişi, Yusuf Meydan ve kızı Ecrin ise sosyal medyada gündem oldu.

Yusuf Meydan, 1988 yılında Elazığ'ın Palu ilçesinde dünyaya gelmiştir. Meydan, Adana'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinde görevli olarak çalışıyordu. Yusuf Meydan, Adana'dan İstanbul'a bir yakınına kız isteme merasimi için gitmişti.

Yusuf Meydan'ın kızı 9 yaşındaki Ecrin ise 2013 yılında Adana'nın Seyhan ilçesinde dünyaya gelmişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da patlamanın ardından yaptığı paylaşımda, ''Yüreğimiz İstanbul'daki hain saldırıdan gelen acı haberle yandı. Çalışma arkadaşımız Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'i kaybettik. Ailesinin, yakınlarının ve çalışma arkadaşlarımızın başı sağ olsun.'' ifadelerini kullanmıştı.


 

Yorumlar