Yusuf Kerim annesi neden cezaevinde? Gülten Sayın neden hapiste, ne ile suçlanıyor?

Yusuf Kerim Sayın'ın annesi neden cezaevinde, ne ile suçlanıyor? Hangi suçlamalar sonucunda ceza aldı ve kaç yalı hapis cezası verildi? Gülten Sayın neden hapiste, ne ile suçlanıyor?

Google Haberlere Abone ol
Yusuf Kerim annesi neden cezaevinde? Gülten Sayın

Yusuf Kerim annesi neden cezaevinde olduğu soruları son günlerde başta FETÖ hesapları olmak üzere muhalefet partilerinin temsilcileri tarafından Twitter'da gündeme getirilen konu sonrasında merakla sorulmaya başladı. Yusuf Kerim Sayın isimli çocuk kanser hastası. Annesi ise FETÖ üyeliğinden cezaevinde bulunuyor. Verilen sağlık raporlarına göre Yusuf Kerim Sayın'ın kanser hastası olduğu ve yaşama ihtimalinin yüzde 20 olduğu belirtildi. Annesinin cezaevinde olması ise yakınları ve FETÖ mensuplarının propagandasıyla gündeme getirildi. Yakınları, FETÖ mensupları ve muhalefet temsilcileri Yusuf Kerim Sayın'ın annesine verilen cezanın ertelenmesini ve çocuğuyla zaman geçirmesi gerektiği çağrılarında bulunuyor. Peki, Yusuf Kerim annesi neden cezaevinde? Gülten Sayın neden hapiste, ne ile suçlanıyor?

YUSUF KERİM'İN ANNESİ NEDEN CEAZEVİNDE?

Bir kanser türü olan Ewing Sarkomu hastalığına yakalanan 6 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın’ın annesi Gülten Sayın, “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması sonucu geçen ay cezaevine girmişti. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde (Çapa) tedavi gören Yusuf Kerim Sayın için doktorlar aileye yaşama şansının düşük olduğunu söyledi. Siyasetçilerin de aralarında bulunduğu birçok kişi sosyal medyada, Gülten Sayın’ın bu zorlu süreçte oğlu Yusuf Kerim Sayın’ın yanında olması gerektiğini belirten çağrılar yaptı. Çağrı yapanlar arasında FETÖ davasına başından bu yana yakından ilgi duyduğu bilinen Mustafa Yeneroğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu gibi isimler bulunuyor. Onların yanında CHP Genel Başkanı Kemalı Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Sayın'a destek verenler arasında yer aldı.

Yusuf Kerim annesi neden cezaevinde?
Yusuf Kerim annesi neden cezaevinde?

 

Yusuf Kenan Sayın’ın annesi Gülten Sayın, 2017’de ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve yargılanmaya başlamıştı. Gülten Sayın, “FETÖ üyeliği”nden 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Anne Sayın, örgüt liderinin örgüte destek olunması için Bank Asya'ya para yatırılması çağrısında bulunduktan sonra bankaya para yatırmak; örgütün dershanesinde çalışmak ve ByLock isimli gizli iletişim ağını kullanmak suçlamalarından yerel mahkemede ceza aldı. Sayın'ın aldığı ceza Yargıtay tarafından da onandı.

Mahkeme kararında, “FETÖ üyeliği”ne delil olarak; Bank Asya’da hesabı bulunması, 2015’te evlenmesinin ardından düğünde takılan takı ve paraları Bank Asya’daki hesabına yatırması, 2015’e kadar 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası kapatılan bir yurtta yönetici olarak çalışması ve Bylock kullanması gösterildi.

Gülten Sayın Bylock kullandığını reddetti, ancak hem birinci derece mahkeme hem de Yargıtay onayında Bylock da ceza gerekçeleri arasında sayıldı.

Yusuf Kenan Sayın’ın babası Süleyman Sayın, eşi Gülten Sayın’ın 2015’in başlarında yönetici olarak çalıştığı yurttaki işinden ayrıldığını ve 15 Temmuz darbe girişimi yaşandığında 1,5 yıla yakın süredir herhangi bir yerde çalışmadığını söyledi.

“Kendi çocukları bu durumda olsa diye düşünerek hareket etmelerini diliyorum”

Süleyman Sayın, Serbestiyet’e, eşinin 2015’te yasal olarak faaliyet yürüten bir bankaya para yatırması ve yine 2015’te yasal olarak faaliyet yürüten bir yurtta maaşlı çalışan olarak bulunması nedeniyle ceza aldığını belirterek “geçmişte suç olmayan şeyler bugün suç sayıldı” diye konuştu.

Çocuğunun durumu için bir formül üretilmesini isteyen Süleyman Sayın şöyle seslendi:

“Kimsenin çocuğunun başına böyle bir şey gelmesin. Yetkililerin kendi çocukları bu durumda olsa diye düşünüp, ona göre hareket etmelerini diliyorum. Mevcut durumda cezalandırılan kişi, mahkûmiyet alan eşim Gülten Sayın değil hiçbir suçu olmayan çocuğum Yusuf Kerim’dir.”

 

Yorumlar