Yusuf Alabarda kimdir, nereli kaç yaşında?

Yusuf Alabarda kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, uzmanlık alanı nedir? Son dönemlerde televizyon ekranlarında yaptığı yorumlar ve tespitlerle dikkatleri üzerine çeken Yusuf Alabarda biyografisi şöyle:

Google Haberlere Abone ol
Yusuf Alabarda kimdir, nereli kaç yaşında?

Yusufa Alabarda kimdir, nerelidir, kaç yaşında, uzmanlık alanı nedir, nereden mezun olmuştur? Özellikle de son dönemlerde askeri konuların tartışıldığı programlarda yorumlarına başvurulan, tespitleri ve yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken isimler arasında yer alıyor. Peki, Yusuf Alabarda kimdir? İşte Yusuf Alabarda biyografisi: 

Yusuf Alabarda kimdir, nereli kaç yaşında?
Yusuf Alabarda asker kökenli isimlerdendir.

 

Yusuf Alabarda 1970 yılında Balıkesir'in Kepsut ilçesinde dünyaya geldi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 23 yıl görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldı. 

Emekli Albay, Savunma Strateji ve Güvenlik Uzmanı Yusuf Alabarda 1992 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli birliklerinde 23 yıl boyunca görev aldı.

Yusuf Alabarda, Dayton Barış Antlaşması'nın imzalanmasının ardından Bosna-Hersek NATO Uygulama Gücü'nde görev aldı.

Yüksek lisansını 2007 yılında Amerika'da Savunma Kaynaklarının Planlanması ve Yönetimi üzerine yapan Yusuf Alabarda, TSK'nın önemli modernizasyon projelerinde proje yöneticisi olarak da çalıştı.

Aslen Balıkesir Kepsut'lu olan Yusuf Alabarda doktora çalışmasını ise Güvenlik Bilimleri Enstitüsü'nde, Demokratik Sivil-Asker İlişkileri üzerine yazdığı tez ile yürüttü.

SETA tarafından yayınlanan, TSK’nın Reformu: Sivil-Asker İlişkilerinin Dönüşümü İçin Bir Yol Haritası isimli çalışması bulunmaktadır.

Yusuf Alabarda, SETA tarafından yayınlanan analiz çalışmasında; Silahlı güç kategorisindeki Jandarma, emniyet, istihbarat örgütleri ve özel güvenlik firmalarını ihtiva etmemekte, sadece Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (Kara, Hava, Deniz) ele aldı. Analizde, bu bağlamda önce “Güvenlik Sektörü Reformları” (GSR) kavramının nasıl ortaya çıktığı anlatıldı. Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bugünkü durumu ve otonom alanları ele alındı. Son olarak gelişmiş demokrasilere uygun sivil-asker ilişkileri için çeşitli öneriler ortaya kondu.

Yusuf Alabarda kimdir, nereli kaç yaşında?
Yusuf Alabarda TSK'dan emekli olmuş eski bir albaydır.

 

Yorumlar

Iskender Aruoba 5326168001 Yusuf Bey ile T24 kosemde YERLI OTOMOBIL konulu bir soylesi yapmak isterim