Yürüyüş yapın

yürüyüş yapın , yürümek , spor , spor yapmak , yürümenin faydaları

Google Haberlere Abone ol
Yürüyüş yapın
 Yürüyüş yapın

Para harcamadan, spor salonunda saatlerce acı çekmeden artık kilolardan kurtulmak isteyenler, hızlı yürüyüşü deneyin.

Hızlı yürüme kan dolaşımını artırır ve düzenler. Kalp kasları dahil olmak üzere tüm kasları güçlendirir,  damarlarda tıkaç oluşumu ve kalp krizi riskini azaltır. Hızlı yürüme metabolizmayı hızlandırır, mide-bağırsak sisteminin çalışmasını kolaylaştırır: kabızlık, bağırsak spazmları ve gaz gibi problemleri ortadan kaldırır. Bu basit sporlar zihinsel aktivite ve akciğerin etkinliğini artırır, uykuyu normalleştirir ve yaşlanma sürecini zayıflatır.

Yürüyüş yaptığınız zamanlarda hafif elbise ve rahat ayakkabı giyin. Hangi sporu bağlı olmaksızın başlangıçta ısınma hareketlerini yapmayı unutmayın.  Böylece kas sıkışmalarının ve acıların önüne almış olacaksınız.

Yürüyüş yapmaya ilk başta hızlı başlanmamalıdır, yavaş yavaş hızını artırmak ve sonra yeniden hızı düşürerek tamamlamak gerekir. Fazla kilolardan kurtulmak isteyenler haftanın 4-5 günü (bir gün dinlenmek önemlidir) günde en az 40 dakika yürüyüş yapmalıdır. Yürüyüşe boş mide veya çok hafif yedikten yarım saat sonra çıkmak gerekir. Yürürken beli düz tutmak önemlidir, çok büyük adımlar atmak gerekmez. Yürüyüş sırasında karın kasları içeride olmalıdır. Rutin yürümeye vücut zamanla tepki vermez. Bu nedenle yürüyüşün süresini ve hızını artırmak gerekir.

 • Diyabet, yüksek tansiyon ve diğer kronik hastalıklardan rahatsızlık çekenler hızlı yürüyüşle uğraşmadan önce doktora danışmalıdır.

 

• Çok sıcak havada yürüyüş yapılmamalıdır.

 

• Ağır bir yemekten sonra yürüyüşe çıkmak doğru olmaz; kalp-damar ve arter basıncı problemleriniz varsa, düşük hızda yürüyün.

 

• Yürüyüşten sonra mutlaka su içilmelidir.

Yorumlar