"Yurtta Sulh Konseyi yönetime el koydu, sokağa çıkmayın"

- FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik operasyonda, aralarında 3 "mahrem imam" ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 16 muvazzaf askerin de bulunduğu 48 kişi gözaltına alındı - Yurt dışına kaçma hazırlığı yaptığı sırada yakalanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mahrem imamı olduğu belirlenen M.D'nin telefonunda, darbe girişimi gecesi örgüt mensuplarına gönderdiği mesajlar tespit edildi - M.D'nin mesajlarından: - "Yurtta Sulh Konseyi yönetime el koydu, sokağa çıkmayın" - "İlgilendiğiniz askeri öğrenciler dışarıdaki askerlere yardım etsinler"

Google Haberlere Abone ol
"Yurtta Sulh Konseyi yönetime el koydu, sokağa çıkmayın"

AYDIN (AA) - FERDİ UZUN - Aydın merkezli 20 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik operasyonda, 3 "mahrem imam" ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 16 muvazzaf askerin de aralarında yer aldığı 48 zanlı gözaltına alındı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün TSK'daki hücre yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 49 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 20 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında 3 "mahrem imam" ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 16 muvazzaf askerin de bulunduğu 48 zanlı gözaltına alındı, bir kişi ise aranıyor.

- Yurt dışına kaçma hazırlığındaki zanlıya suçüstü

Zanlılar arasında bulunan ve FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki askerlerden sorumlu "mahrem imamı" olduğu belirlenen M.D. de yurt dışına kaçma hazırlığı yaptığı İzmir'in Foça ilçesinde yakalandı.

M.D'nin telefonunda yapılan incelemede, darbe girişiminin yaşandığı akşam WhatsApp programından örgüt üyelerine gönderdiği mesajlar saptandı.

Zanlının, 15 Temmuz 2016 saat 22.00'de örgüt mensuplarına "Yurt'ta Sulh Konseyi yönetime el koydu, sokağa çıkmayın", saat 02.05'te de "Mahrem İmamlar Grubu"na "İlgilendiğiniz askeri öğrenciler dışarıdaki askerlere yardım etsinler" şeklinde mesaj gönderdiği belirlendi.

Adreslerindeki aramalarda bulunan dijital verilere de el konulan 48 zanlı Aydın'a getirildi.


Yorumlar