Yurt dışından getirilen Türk sayısı 60 bini geçti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yurt dışında mahsur kalan vatandaşlardan şu ana kadar 60 bininin Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yurt dışından getirilen Türk sayısı 60 bini geçti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Bugüne kadar 60.000'in üzerinde vatandaşımızı ülkemize getirdik. Türkiye'de farklı ülkelerden bulunan 20.000'e yakın kişinin ülkelerine dönmelerini sağladık. 57 ülkeye tıbbi malzeme desteği sağladık."

Son olarak yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler sonrasında Etiyopya’da kalan ve Türkiye'ye dönmek isteyen Türk vatandaşları için özel uçak seferi düzenleniyor. 

Türk Hava Yollarına (THY) ait uçak, başkent Addis Ababa’daki Bole Havalimanı'nda 260 yolcuyu kabul etmeye başlarken Türk vatandaşlarının gece saatlerinde ülkeden hareket etmesi planlanıyor. 

Türkiye’nin Addis Ababa Büyükelçisi Yaprak Alp, seferin, Türkiye’nin 59 ülkede kalan 25 bin vatandaşı için yapılmış geniş kapsamlı bir planın parçası olduğunu hatırlatarak vatandaşların ramazanda aileleriyle birlikte olma arzusu taşıdıklarını söyledi.

Alp, tahliyenin tam anlamıyla geçici bir önlem olduğunu ifade ederek, "Türkiye için yola çıkan vatandaşlarımız bu güzel ülkeye geri dönecekler." diye konuştu.

Büyükelçi ayrıca, Türkiye’nin salgına karşı Etiyopya’yla birlikte mücadele ettiğini ve yakın zamanda ülkeye yeni insani yardımların ulaştırılacağını belirtti.

Dönemediği için tedavisi yarıda kaldı

Tedavisine devam etmek için ülkesine geri dönmesi gereken ancak salgın nedeniyle uçuşların iptaliyle Etiyopya’da kalan Türk vatandaşı Ali Tashin ise uçak seferinin kendisi için hayat kurtarıcı bir rolü olduğuna vurgu yaptı.

Tashin, tedavisinin ardından yaklaşık 9 yıldır ülkede yürüttüğü işine geri dönmeyi planladığını dile getirdi.

Yolcular sağlık kontrollerine tabi tutularak 14 gün süreyle karantinaya alınacakları Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına götürülecek. 

Büyükelçilik verilerine göre, Etiyopya’da yaklaşık 3 bin 500 Türk vatandaşı yaşıyor.

Yorumlar

Selma baş Bende erzak istiyorum