Yurt dışındaki gençler Türkiye'de "Gençlik Kampı"nda buluşacak

- YTB'nin, Dışişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde düzenleyeceği kampa yurt dışındaki gençler katılacak

Google Haberlere Abone ol
Yurt dışındaki gençler Türkiye'de "Gençlik Kampı"nda buluşacak

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Dışişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde yurt dışındaki gençler için "Gençlik Kampı" düzenleyecek.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık, Dışişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde yurt dışında yaşayan 18-22 yaş arası Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi gençler için Türkiye'de "Gençlik Kampı" gerçekleştirecek.

Yurt dışındaki gençleri Türkiye'de buluşturacak program, Gençlik ve Spor Bakanlığının Antalya, Bolu, Kırşehir, Trabzon, Tokat, Kastamonu, Eskişehir ve Manisa'daki kamp tesislerinde kız ve erkekler için ayrı dönemlerde yapılacak.

- Gidiş-dönüş uçak biletleri YTB'den

Kamplara katılan gençlerin konaklama ve yemek ihtiyaçları, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak ve gençlerden herhangi bir katılım ücreti alınmayacak. YTB, katılımcıların Türkiye'ye gidiş-dönüş ulaşım masraflarını ülkelere göre belirlenen tutarlarda ödeyecek.

Gençlik kamplarına katılanlar, okçuluk, tırmanma duvarı, mini golf, kano, rafting, dağ bisikleti, ip parkuru gibi sportif faaliyetlere, sokak oyunlarına, müzik, tiyatro, halk oyunları gibi etkinliklere, kültürel gezilere ve kişisel gelişim seminerlerine katılma fırsatı bulacak.

Yurt dışında yaşayan gençlerin ana vatanlarıyla bağlarının güçlenmesini, tarihi ve kültürel mirasları yerinde görme imkanı bulmasını amaçlayan kamplar, 8 Temmuz-16 Eylül tarihleri arasında birer haftalık dönemler halinde düzenlenecek.

Kamp programı hakkında ayrıntılı bilgiye YTB'nin "www.ytb.gov.tr/genclikkamplari/" adresinden ulaşılabilecek.

Kampa katılım ücretsiz olup, katılmak isteyen gençler 30 Haziran'a kadar "basvuru.ytb.gov.tr" adresinden başvuru yapabilecek.


Yorumlar