Yurt dışı çıkış harcı, harç pulu ne kadar 2022 yılı güncel ücreti?

Yurt dışı çıkış harcı veya harç pulu ne kadar 2022 yılı güncel ücreti gelen son zamla birlikte ne kadar oldu?

Google Haberlere Abone ol
Yurt dışı çıkış harcı, harç pulu ne kadar 2022 yıl

Yurt dışı çıkış harcı veya harç pulu ne kadar 2022 yılı güncel ücreti gelen son zamlarla birlikte değişti mi, değiştiyse ne kadar oldu?

Yurt dışı seyahati yapan Türk vatandaşlarından alınan harç pulu fiyatları en son ne kadar oldu, kaç liraya yükseldi soruları sık sık seyahat edenler tarafından biliniyor; ancak arada seyahat edenler tarafından bilinmediği için merakla soruluyor. 

Yurt dışı harç pulu ne kadar 2022 yılı güncel ücreti ne kadar oldu
Yurt dışı harç pulu ne kadar 2022 yılı güncel ücreti ne kadar oldu

 

Yurt dışı harç pulu dünya genelinde hemen hemen bütün ülkelerde uygulanan bir sistem olmakla birlikte Türkiye'de de uygulanıyor.

Pandemi sürecine kadar yurt dışı harç pulu 50 TL olarak alınıyordu. 

Yurt dışı harç pulu ne kadar 2022 yılı güncel ücreti ne kadar oldu
Yurt dışı harç pulu ne kadar 2022 yılı güncel ücreti ne kadar oldu

 

Ancak ülke ekonomisinin pandemiden etkilenmesi ve sonrasında birçok olumsuzlukla birlikte zam gelen kalemlerden biri de yurt dışı harç pulu oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 2021 yılında 50 TL olarak satılan yurt dışına çıkış harcı 150 TL olarak güncellenmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile yurtdışına çıkış yapan 7 yaş ve üzeri yolculardan tahsil edilen çıkış başına 50 TL harç bedeli 150 TL olarak fiyat artışı yapılmıştır.

Resmi Gazete’deki “8/3/2007 tarihli ve 5597 sayılı Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesinde yer alan harç tutarı 150 Türk Lirası olarak yeniden belirlenmiştir.”

Yurtdışı çıkış harç ücretinden muaf kişiler şunlardır:

Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar,

7 yaşını doldurmamış olanlar,

Yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatı.


 

Yorumlar