Yunanistan depreminde Berna, Elazığ depreminde Berna

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin hemen ardından yaptığı çirkin paylaşımla gündeme gelen Berna Laçin'in Yunanistan'da deprem ile ilgili yaptığı paylaşım ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan depremi için yardım çağrısı yapmıştı

Daha önce kutsal topraklarda tecavüz ve idam olaylarının çok olduğunu iddia ederek taciz tecaviz olayları üzerinden İslam düşmanlığını dışa vuran Berna Laçin, Elazığ depreminin ardından skandal bir paylaşıma imza atmıştı.

Laçin depremin hemen ardından yaptığı paylaşımda "Bakın, yabancı kaynaklardan kontrol edelim daha yüksek verir, hatta birazdan 6.8 (6.89 aslında 6.9) indirilerek söylenir , bekleyin görün hep aynı" diyerek daha şiddetli bir sarsıntı beklemişti. 

Laçin hemen ardından "Hop güncelleme 6.5... Biliyorsunuz bir dereceden sonra o ilde vergi filan depremden dolayı muafiyet alıyor" tweeti atarak tepki çekmişti.

YUNANİSTAN DEPREMİ İÇİN ATTIĞI TWEET ORTAYA ÇIKTI

Yunanistan'da meydana gelen depremin ardından Türkiye, ilk yardım çağrısı bulunan ülkelerden biri olmuştu. Berna Laçin ise her duyarlı insan gibi siyasetin bir kenara bırakılması ve insanlığın, komşuluğun gösterilmesi geretiğini peygamber efendimizin bir hadisi ile açıklamıştı.

Laçin, aynı duyarlılığı kendi ülkesinde meydana gelen Elazığ depreminin ardından gösterememiş ve siyasi görüşüne yenik düşerek sırf hükümete taş atmak için depremin sarsıntısının düşük gösterildiği bunun vergi muafiyeti uygulanmaması için yapıldığını iddia etmişti.

Ancak, Türk devleti, milleti ile birlikte depremin ilk anından itibaren reflesk göstermiş ve Elazığ için adete seferberlik başlatılmıştı.

Yorumlar

yrmcu milletin hakkını savunmuş ama bunu siyasi tarafgirliğinden hamasetle yapıyor proveke etmiş oluyor.deprem günü değil bir kaç gün sonra yazsaymış daha iyiymiş.