Yunanistan, Bosna halkından özür diledi

Yunanistan Futbol Federasyonu, dün oynanan maçta açılan pankart nedeniyle Bosna Hersek halkından özür diledi

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan, Bosna halkından özür diledi
Sonhaberler | Haber Merkezi

Yunanistan Futbol Federasyonu, dün oynanan Yunanistan-Bosna Hersek maçında, Sırpların Boşnaklara nefret söylemi olarak kullandığı "Bıçak, tel, Srebrenitsa" yazılı pankartı taraftarların açması nedeniyle Bosna Hersek halkından özür diledi.

Federasyon, yaptığı açıklamada, başkent Atina'da oynanan maçta bir grup Yunan taraftarının açtığı "Bıçak, tel, Srebrenitsa" (Noz, zica, Srebrenica) yazılı pankartı kınadığını bildirdi ve bunun kabul edilemez ırkçı bir içeriğe sahip olduğunu belirtti.

Kendilerini özür dilemek zorunluluğunda hissettiklerini aktaran Yunanistan Futbol Federasyonu, konusu geçen pankartın sporun ruhuna ve Yunan misafirperverliğine hakaret niteliği taşıdığını vurguladı.

Öte yandan FIFA da konuyla ilgili bilgilerin toplandığını ve sürecin analiz edildiğini kaydetti.
Yunanistan ile Bosna Hersek, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri H Grubu dördüncü hafta maçında dün başkent Atina'da karşı karşıya gelmişti. Son dakikaya kadar Bosna Hersek'in 1-0 önde olduğu ancak uzatma dakikalarında Georgios Tzavellas'ın kaydettiği golle 1-1 sona eren maç, baştan sona gergin geçmişti.

Yunan taraftarlar, maçın başında Bosna Hersek milli marşını ıslıklarken, müsabakanın ikinci devresinde de Bosna Hersek kalesinin arkasındaki tribünde, 1995 yılında Srebrenitsa'da yaşanan soykırımla ilgili Sırpların kullandığı nefret söylemi "Bıçak, tel, Srebrenitsa" yazılı pankartı açarak provokasyona devam etmişti.

Ülkenin doğusundaki Srebrenitsa'da, 1995 yılının temmuz ayında yaşanan soykırımda, en az 8 bin Boşnak erkek Sırplar tarafından katledilmişti.

İki takım 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında 9 Haziran 2017'de Bosna Hersek'in Zenica şehrinde karşılaşacak.

Yorumlar